Logo leiderdorpsweekblad.nl
Voor deze jonge deelnemers zit het wandelen erop, alle 3 wisten alle 4 de dagen met succes af te ronden! | foto: PR Velocitas
Voor deze jonge deelnemers zit het wandelen erop, alle 3 wisten alle 4 de dagen met succes af te ronden! | foto: PR Velocitas (Foto: PR Velocitas)
Vierdaagse

Ruim 500 lopers bij ‘digitale’ editie Leiderdorpse Avond4Daagse

De Velocitas Leiderdorp Avond4Daagse is zonder ‘echte’ 2021 editie alsnog een groot succes geworden: meer dan 500 deelnemers kochten via de site van korfbalvereniging Velocitas een kaartje en liepen in de maand juni op eigen houtje de routes van 3, 5 of 10 kilometer. Volgend jaar hoopt Velocitas dan toch echt weer een ‘volledige’ editie te organiseren.

Het is al eventjes geleden dat de straten van Leiderdorp gedomineerd werden door grote colonnes wandelaars die vaak luid zingend meededen met de Leiderdorpse Avond4Daagse. In 2020 moest korfbalvereniging Velocitas, al sinds jaar en dag de organisator van het wandelfestijn, het evenement helaas annuleren vanwege Corona. Ook dit jaar kon de Avond4Daagse eigenlijk geen doorgang vinden. De aangekondigde versoepelingen kwamen te laat om nog een grootschalig evenement op te zetten.

Velocitas besloot in overleg met de gemeente om het anders aan te pakken. Deelnemers konden nog wel individueel een kaart via de webshop van Velocitas kopen en legden vervolgens de routes op eigen gelegenheid af. Dat alles een beetje anders dan normaal is, zijn ook Leiderdorpers onderhand wel gewend, zo blijkt. Uiteindelijk werden er meer dan vijfhonderd kaarten verkocht, tot grote vreugde van de Leiderdorpse Korfbalvereniging. 

Velocitas ziet het grote aantal mensen dat een kaartje heeft gekocht dan ook echt als een steuntje in de rug van mensen die al jaren genieten van het jaarlijkse wandelevenement. Een grote motivatie voor volgend jaar, de organisatie hoopt dan echt een knallende en volwaardige editie te organiseren.

Meer berichten