Tweehonderd gezonde en duurzame stamppotmaaltijden voor de voedselbank
Logo leiderdorpsweekblad.nl
<p>Karin Mol van de Rotary Leiderdorp, Reinier Kempenaar (links) en chefkok Martijn Koeleman van De Dyck leveren de boerenkoolmaaltijden af bij de Voedselbank Leiden e.o.</p>

Karin Mol van de Rotary Leiderdorp, Reinier Kempenaar (links) en chefkok Martijn Koeleman van De Dyck leveren de boerenkoolmaaltijden af bij de Voedselbank Leiden e.o.

(Foto: PR)
Maatschappelijk

Tweehonderd gezonde en duurzame stamppotmaaltijden voor de voedselbank

Leden van Rotary Leiderdorp en medewerkers van restaurant De Dyck in Woubrugge hebben maandag 5 januari tweehonderd stamppotmaaltijden bereid, die vandaag zijn geschonken aan de voedselbank.

Voor de stamppot werden boerenkool en kruiden uit de moestuin van De Dyck gebruikt. De aardappelen kwamen van de naastgelegen boerderij van Kempenaar-De Graaf en de traditionele rookworst was geleverd door Slagerij Pestel uit Leiderdorp.

Met de actie willen de Rotaryclub en de ondernemers de Voedselbank helpen om ook in deze tijd hun cliënten te voorzien van gezond en lekker eten.

Reinier Kempenaar, eigenaar van restaurant De Dyck en zelf Rotarylid, ervaart zelf dat deze tijd niet de makkelijkste is: “Toch willen we door middel van dit gebaar laten zien dat ons bedrijfsmotto: ‘Goed voor elkaar’ misschien wel juist nu van cruciaal belang is voor de maatschappij. Veel mensen ervaren de periode na de feestdagen als moeilijk. Met onze gezonde, lokale en dus duurzame maaltijden hopen we de mensen die dat nodig hebben extra te steunen.”

Rotaryclub Leiderdorp is een serviceclub die deel uitmaakt van het wereldwijde Rotary International. Leden van Rotary steunen op verschillende wijzen hun medemensen, zonder onderscheid van ras, geloof of politieke mening.

Meer berichten