Logo leiderdorpsweekblad.nl
Foto:
corona

Aantal coronabesmettingen blijft razendsnel stijgen in Leiderdorp

88 Leiderdorpers zijn de afgelopen week positief getest voor het coronavirus. Dat is meer dan tweemaal zoveel als een week eerder.

Sinds half september toont het aantal nieuwe coronabesmettingen in Leiderdorp een razendsnelle groei, zo blijkt uit de cijfers van de GGD Hollands Midden. Op 16 maart werd de eerste Leiderdorpse besmetting geregistreerd, daarna zweefde het aantal nieuwe besmettingen per week tussen de 0 en de 5, met een uitschieter van 8 in de tweede week van april. Dat veranderde in de derde week van september. Toen stond de teller op 7 nieuwe besmettingen, de week daarna liep dat op tot 25, twee weken geleden waren er 39 nieuwe besmettingen en afgelopen week, van zondag 4 tot en met zaterdag 10 oktober, waren het er dus 88.

Het totaal aantal Leiderdorpers dat sinds het begin van de coronacrisis positief is getest, staat op 223. Meer dan de helft (127) van die nieuwe besmettingen is in de afgelopen twee weken geregistreerd. In totaal zijn sinds half maart zeventien Leiderdorpers opgenomen (geweest) in het ziekenhuis, waarvan drie in de afgelopen twee weken. Zeven Leiderdorpers zijn aan het virus overleden, waarvan één in de afgelopen twee weken.

Meer berichten