Samen lunchen aan de Langste Tafel van Leiderdorp
Logo leiderdorpsweekblad.nl
De Langste Tafel in Winkelhof in 2019. Dit jaar zullen de lunchgasten een stuk verder uit elkaar zitten.
De Langste Tafel in Winkelhof in 2019. Dit jaar zullen de lunchgasten een stuk verder uit elkaar zitten. (Foto: Corrie van der Laan)

Samen lunchen aan de Langste Tafel van Leiderdorp

UPDATE: DEZE ACTIVITEIT IS OP 29 SEPTEMBER AFGELAST

Winkelhof, Gading (Gemiva-svg), Incluzio en Things2Do organiseren op zondag 4 oktober de Langste Tafel. Inwoners van Leiderdorp zijn van harte uitgenodigd om te komen genieten van een lekkere lunch in het winkelcentrum en onderwijl dorpsgenoten te ontmoeten. Alles natuurlijk met inachtneming van de coronamaatregelen.

In tegenstelling tot vorige  edities wordt dit keer niet letterlijk aan lange tafels gegeten. De lunchgasten zitten met vier personen aan een vierkante of ronde tafel, waar de anderhalve meter afstand gegarandeerd is. Ieder krijgt ook zijn eigen, voorverpakte lunchpakket. 

Tijdens de lunch is er live muziek. De organisatoren hopen zoveel mogelijk Leiderdorpers te ontmoeten. De wethouders van Leiderdorp schuiven ook aan. 

De Langste Tafel wordt in Leiderdorp een aantal jaar georganiseerd tijdens de landelijke Week tegen Eenzaamheid, die dit jaar valt van 1 oktober tot en met 8 oktober. Doel van de gezamenlijke lunch is om het makkelijk te maken anderen te ontmoeten. Wie liever niet alleen naar de Langste Tafel-lunch komt, kan natuurlijk iemand vragen om mee te gaan. Wellicht is dit een goede gelegenheid voor een laagdrempelig uitstapje met een buurtgenoot.

De lunch vindt plaats op zondag 4 oktober van vanaf 11.30 uur in Winkelhof. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Wel is vooraf aanmelden noodzakelijk. Dit kan bij de balie van Incluzio Leiderdorp in het gemeentehuis (op werkdagen geopend van 9.00 tot 13.00 uur) of via tel. (071) 5413536.

Meer berichten