Niet omkleden of douchen in de sporthal
Logo leiderdorpsweekblad.nl
Sportcentrum De Does.
Sportcentrum De Does. (Foto: J.P. Kranenburg)
corona

Niet omkleden of douchen in de sporthal

Voor de Leiderdorpse volleyballers, basketballers en badmintonners beginnen volgende week de trainingen in de zaal weer. Het zal wel even wennen worden vanwege de coronaregels.

Door: Corrie van der Laan

Om te beginnen een geruststelling: de ventilatie in de Leiderdorpse sporthallen De Does en De Bloemerd is in orde, meldt manager Ferdy Dreef van Sportfondsen Leiderdorp. “Alle systemen zijn gecontroleerd en voldoen aan de normen.”

Nieuwe protocollen

In principe kan er veilig gesport worden, maar dan moeten de sporters zich wel aan de nieuwe protocollen houden. Wie binnenkomt moet zijn handen desinfecteren, bij iedereen wordt een gezondheidscheck gedaan en iedereen wordt geregistreerd. Dat dit gebeurt, is de verantwoordelijkheid van de verenigingen zelf. “Ze zijn daarover geïnformeerd en zullen nu ongetwijfeld bezig zijn met de uitwerking”, aldus Dreef.

Omkleden in de kleedkamers is er in Leiderdorp niet meer bij. De sporters moeten in hun sportkleren naar de sporthal komen en mogen alleen de kleedkamer in om hun straatschoenen om te wisselen voor sportschoenen. Douchen na het sporten mag ook niet in de sporthal. Dus na afloop van training of wedstrijd gewoon het trainingspak aan over het bezwete lijf.

Anderhalve meter

Tijdens het trainen of de wedstrijden geldt de anderhalvemeterregel niet, maar daarvoor en daarna wel. De kantines zijn gewoon open, dus een drankje doen met de teamgenoten kan, maar als ze ouder dan 18 zijn, moet dat wel op anderhalve meter afstand van elkaar. Toeschouwers zijn welkom bij wedstrijden maar ook zij moeten anderhalve meter van elkaar vandaan blijven.

Meer berichten