Logo leiderdorpsweekblad.nl
De Toverkids zwaaien het toneeljaar uit.
De Toverkids zwaaien het toneeljaar uit. (Foto: J.P.Kranenburg)

Toverkids geven toch nog een voorstelling

De grote voorstellingen in het voorjaar konden dit jaar vanwege de coronacrisis niet doorgaan, maar toch hebben de Toverkids, de kindergroep van de Leiderdorpse toneelvereniging Theater Toverlei, het toneeljaar zondag 12 juli waardig afgesloten. Zij speelden korte toneelstukjes in kleine groepjes waarmee ze hun familie toonden wat ze geleerd hebben.

Ieder jaar in maart/april geven de Toverkids in twee weekenden voorstellingen. Kinderen tussen de 8 en 12 jaar spelen een bewerkt stuk. Alles was gereed toen de coronacrisis roet in het eten gooide. De kostuums zijn weggeborgen en worden bewaard voor het volgende jaar. Dan zal ook het toneelstuk weer uit de kast worden getrokken.

Wel kwam de organisatie van Toverkids al snel met een alternatief plan voor het moment dat de mogelijkheid zou komen na de lockdown van het coronavirus. In juni is gestart met een aantal toneeloefeningen. Regisseur Norman van Huut heeft de kinderen zelf laten bedenken welk toneelstukje zij in kleine groepjes zouden kunnen maken.

Afgelopen zondag hebben de Toverkids, opgedeeld in kleine groepjes, hun eigen stukje voor de ouders en broertjes/zusjes gespeeld. In verband met de maatregelen van het RIVM zijn alleen de familieleden komen kijken. Zij zaten op afstand op de tribune.

Het was een vrolijk geheel. De kinderen maakten er een leuke presentaties van. De kids speelden in eigen kleding die hun personage tot uitdrukking moest brengen. Ook werden er nog enkele decorstukken gemaakt, zoals struikjes van karton.

Het werd een zeer geslaagde afsluiting van het toneeljaar. Ieder kind kreeg een ingelijste foto van haar/zijn groep als herinnering mee.


.

Meer berichten