Enthousiasme voor eerste Leiderdorpse balkonbingo
Logo leiderdorpsweekblad.nl
Burgemeester Driessen wacht in spanning of er op een van de balkons 'bingo!' geroepen wordt. | Foto: J.P. Kranenburg
Burgemeester Driessen wacht in spanning of er op een van de balkons 'bingo!' geroepen wordt. | Foto: J.P. Kranenburg (Foto: J.P. Kranenburg)
Welzijn

Enthousiasme voor eerste Leiderdorpse balkonbingo

“Een nieuwe kans met nummer…11. Ik zit gespannen naar de balkons te kijken of iemand naar zijn mobieltje grijpt.” Burgemeester Laila Driessen zat woensdagmiddag helemaal in haar rol als spelleider bij de allereerste Leiderdorpse balkonbingo.

Deelnemers waren zo’n honderd bewoners van een stuk of veertig appartementen aan de Houtschans, Beukenschans en Wilddreef. Zij zaten op hun balkons, Driessen stond samen met de organisatoren bij de prijzentafel op het grasveld tussen de flatgebouwen. Amy Nieuwenhuizen van de Supportersvereniging RCL draaide de cijfers met een elektronische bingomachines, de burgemeester las ze voor waarbij een stevige geluidsinstallatie ervoor zorgde dat haar stem op ieder balkon was te horen.

Vorige week vrijdag waren huis-aan-huis bingokaarten en een folder met uitleg in de bus gedaan. De goede opkomst bewees dat het corona-veilige spel aan een behoefte voldeed. Dankzij bijdragen van lokale ondernemers waren er ook nog eens leuke prijzen te winnen. Wie ‘bingo’ had, moest bellen naar een van de organisatoren en een foto van zijn bingokaart sturen via app of sms. De kans om in de prijzen te vallen was best groot: er werden in totaal twaalf rondes gespeeld.

De organisatie van de balkonbingo was in handen van Incluzio en Clubhuis De Derde Helft.


Meer berichten