Logo leiderdorpsweekblad.nl
Intussen is Bresters (l.) al veel op stap. In Parijs, tijdens de gala-avond van de FIA (waarmee de FIVA samenwerkt) ontmoette hij Max Verstappen.
Intussen is Bresters (l.) al veel op stap. In Parijs, tijdens de gala-avond van de FIA (waarmee de FIVA samenwerkt) ontmoette hij Max Verstappen. (Foto: Picasa)
menselijk

Leiderdorper gekozen tot FIVA President

Leiderdorper Tiddo Bresters is vorige maand gekozen tot president van de internationale organisatie FIVA, de Fédération des Véhicules Anciens.

De FIVA is een wereldfederatie, met leden in bijna zeventig landen en een achterban van rond de 2 miljoen mensen. Het is de enige organisatie ter wereld die zich inzet voor historische voertuigen. Niet alleen auto's, maar alles wat wielen en een motor heeft en de weg op kan, minimaal dertig jaar oud is en in authentieke staat bewaard gebleven of gerestaureerd is.

In de 53-jarige geschiedenis van de FIVA staat er nu voor het eerst een Nederlander aan het roer. Tiddo Bresters (65) is in Leiderdorp zeker geen onbekende. Hij was vanaf de oprichting (1990) betrokken bij de Belangenvereniging A4/HSL en was van 2010 tot 2014 gemeenteraad voor de VVD. Bresters is al van kinds af aan een groot liefhebber van VW Kevers en andere historische VW's. Hij is al ruim 40 jaar lid van de Luchtgekoelde VW Club Nederland, en sinds een paar jaar ook van de grootste oldtimer club in onze regio, de Voorschotense Oldtimer Vereniging (VOV). Verder is hij al zeer lang actief in de FEHAC, de organisatie die namens Nederland lid is van de FIVA. Binnen de FIVA deed hij al negen jaar lang de internationale belangenbehartiging, met name bij de Europese Unie in Brussel.

Oldtimers boeien en binden overal ter wereld heel veel mensen. De FIVA leden, bijna overal vrijwilligers, zetten zich ervoor in dit bijzonder mobiele erfgoed in beweging te houden.

Meer berichten