Logo leiderdorpsweekblad.nl
De Sterrentuin gezien van de achterkant, met links het MEC en rechts de bibliotheek.| Foto: J.P. Kranenburg
De Sterrentuin gezien van de achterkant, met links het MEC en rechts de bibliotheek.| Foto: J.P. Kranenburg (Foto: Johan Kranenburg)

Verhuistijd nadert voor organisaties De Sterrentuin

Nog een dikke maand en dan is het verhuistijd voor de meeste maatschappelijke en culturele organisaties die nu gevestigd zijn in De Sterrentuin in Leiderdorp. Het gebouw aan de Van Diepeningenlaan 110 wordt vanaf begin januari aan de binnenkant ingrijpend verbouwd. Voor de herfstvakantie van 2020 moet die klus klaar zijn. De verhuiswagens komen in de tweede helft van december voor welzijnsorganisatie Incluzio, het Leiderdorps Museum, Theater Toverlei, de Kinderkring, het Filmhuis en de openbare bibliotheek.

Het kantoor van Incluzio krijgt per 1 januari een tijdelijke plek in het Leiderdorpse gemeentehuis aan de Willem-Alexanderlaan. De activiteiten van de welzijnsorganisatie blijven op verschillende locaties in het dorp plaatsvinden, zoals nu ook het geval is.

De bibliotheek van BplusC verhuist naar het voormalige gebouw van de gemeentewerf aan de Simon Smitweg 9. De bibliotheek in De Sterrentuin gaat 16 december al dicht, de deuren De Werf gaan open op maandag 6 januari.

Het Filmhuis wijkt tijdelijk uit naar de Scheppingskerk aan de Van Poelgeestlaan, waar de films op een groot scherm getoond kunnen worden.

De speelochtenden van De Kinderkring vinden van januari tot aan het herfstvakantie 2020 plaats in de Prins Willem-Alexanderschool in Kindcentrum De Hoftuijn aan de Leeuwerikstraat.

Toneelvereniging Theater Toverlei gaat in de verbouwperiode oefenen in twee scholen. Voor de kinderafdeling Toverkids is dat Daltonschool De Leeuwerik aan de Vronkenlaan, voor de volwassenen wordt het hoogstwaarschijnlijk het PC Hooftcollege (de Leo Kannerschool) aan de Touwbaan. De voorstellingen vinden plaats op verschillende locaties, die tijdig bekend gemaakt worden.

Incluzio, de bibliotheek, het Filmhuis, de Kinderkring en Toverlei komen allemaal na de verbouwing terug in De Sterrentuin. Dat geldt niet voor het Leiderdorps Museum. Het museum heeft definitief nieuw onderdak gevonden in twee leegstaande lokalen van de Gomarusschool aan de Vronkenlaan. Het museum sluit op 16 november de deuren in De Sterrentuin en opent op zaterdag 29 februari op de nieuwe locatie.

Tijdens de verbouwing blijft het Milieu Educatief Centrum (MEC), dat onlangs een uitgebreide facelift heeft gehad, gewoon open. Dat is mogelijk omdat het achterin het gebouw gelegen MEC een eigen ingang en toiletvoorziening heeft.

Ook het kantoor van FloreoKids op de eerste verdieping van De Sterrentuin blijft draaien. Het krijgt een tijdelijke eigen ingang aan de Laan van Berendrecht.


        

Meer berichten