Logo leiderdorpsweekblad.nl
Tussen het winkelen door kon worden genoten van koffie met een petit-fours. Op de achtergrond gitarist Kees Kulk die bekende liedjes uit vroegere tijden zong.
Tussen het winkelen door kon worden genoten van koffie met een petit-fours. Op de achtergrond gitarist Kees Kulk die bekende liedjes uit vroegere tijden zong. (Foto: Johan Kranenburg)

700 bezoekers op 19e winkelochtend ouderen

Razend druk was het woensdagochtend 6 november in het Winkelhof. Voor de negentiende keer werd in het Leiderdorpse winkelcentrum een speciale winkelochtend georganiseerd voor ouderen en mensen met een functiebeperking. Er kwamen zo'n zevenhonderd bezoekers op af.

Speciaal voor deze ochtend hadden de winkeliers mooie aanbiedingen en sponsorde Winkelhof eigenaar Wereldhave koffie en gebakjes. Daarnaast waren kramen neergezet met allerlei informatie voor de doelgroep. Ook liep er een goochelaar rond en was er live muziek van het koor Young@Heart en gitarist Kees Kulk.

Leerlingen van de derde klassen van het Visser 't Hooft Lyceum Leiderdorp hielpen tijdens de winkelochtend bezoekers die bijvoorbeeld rolstoel afhankelijk zijn door ze in het winkelcentrum rond te rijden. Zij doen dit in het kader van hun Maatschappelijke Stage. Leden van serviceclub Lions Leiderdorp begeleidden groepjes leerlingen bij het halen en brengen van mensen vanuit Leythenrode en de Ommedijk.

De winkelochtend werd altijd georganiseerd door Pluspunt. Toen die ouderenstichting per 1 januari dit jaar werd opgeheven, sprong Annemiek de Groot met haar bedrijf Things2Do in het gat. Waarbij zij werd ondersteund door welzijnsorganisatie Incluzio. De nieuwe situatie was even wennen, vertelt De Groot achteraf, maar werkte uitstekend.

Volgend jaar hoopt zij de twintigste editie van deze speciale winkelochtend te kunnen organiseren. "Als het tenminste lukt om het allemaal financieel weer rond te krijgen."

Meer berichten