Een eerdere editie van de boekenmarkt in de Scheppingskerk.
Een eerdere editie van de boekenmarkt in de Scheppingskerk. Foto: PR

27ste boekenmarkt in Scheppingskerk

Algemeen

Duizenden boeken liggen klaar in de Scheppingskerk om komend weekeinde te worden verhandeld. Tijdens de boekenmarkt op vrijdag 17 en zaterdag 18 mei barst het gebouw aan de Van Poelgeestlaan 2 ongetwijfeld uit zijn voegen. Een kwart van de opbrengst is bestemd voor het Salvation Centre Cambodia (SCC), dat zich al 25 jaar inzet voor kwetsbare kinderen in de grote steden in Cambodia.

Boeken en de Scheppingskerk gaan heel goed samen. Het gehele jaar door weten mensen uit Leiderdorp de inzamelaars van boeken maar ook legpuzzels te vinden. Zo ontstaat in de kerk al snel een boekenberg. Op enig moment, in dit geval vrijdag 17 mei (18.30 - 21.00 uur) en zaterdag 18 mei (10.30 - 15.00 uur), opent de kerk haar deuren om de verzamelde boeken en puzzels tegen schappelijke prijzen van de hand te doen. Zo is de Protestantse Gemeente Leiderdorp inmiddels toe aan de 27ste editie.

Hoe veel routine de organisatie ook heeft opgebouwd, de klus vergt altijd veel van de vrijwilligers. Er wordt voor, tijdens en na de boekenmarkt wat afgesjouwd in de Scheppingskerk. Het enthousiasme van de bezoekers weegt echter ruimschoots op tegen de gezamenlijke inspanningen.

Daarbij levert de boekenmarkt geld op voor beter onderwijs aan kwetsbare kinderen in Cambodia.

Wie rechtstreeks geld wil overmaken naar dit project van het SCC kan dat doen op rekening NL89 ABNA 0457 457 457 t.n.v. Kerk in Actie te Utrecht, o.v.v. het projectnummer 'K 004096'.


Uit de krant