De zes tambour-maîtres voor hun bands bij de finale van de Bevrijdingstaptoe in 2017.
De zes tambour-maîtres voor hun bands bij de finale van de Bevrijdingstaptoe in 2017. Foto: Johan Kranenburg

Bevrijdingstaptoe op 12 mei als afsluiting Oranjefeesten 2019

Algemeen

Na het grote succes van 2017 kon een tweede editie niet uitblijven: op zondagmiddag 12 mei organiseert de Oranjevereniging Leiderdorp samen met Marchingband Tamarco en voetbalvereniging RCL op het RCL-terrein de Bevrijdingstaptoe Leiderdorp.

Vanaf 14.30 uur treden zes bands op. Het gaat om Laurentius uit Voorschoten, Showharmonie OBK Rhenen, Rijnmondband Schiedam, K&G Leiden en Marchingband Tamarco. Ook zal Takostu optreden, zij zijn wereldkampioen Marsparade WMC Kerkrade. Een unieke samenstelling van de crème de la crème onder de taptoes. De taptoe duurt tot ca. 17.00 uur.

De taptoe vindt plaats op het hoofdveld van RCL in De Bloemerd. Voor een hapje en een drankje kan een ieder terecht in de kantine van RCL. De toegangsprijs voor een staplaats rond het veld is slechts €5,- en in de voorverkoop €4,-. De kosten voor een tribuneplaats zijn €10,-. Voor kaartverkoop op het veld is een pinautomaat aanwezig.

Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij Sport 2000 (Winkelhof), IJscafé Danice (Santhorst), aan de kassa van zwembad De Does (Amaliaplein), Tamarco (Van der Marckstraat 19b) en voetbalclub RCL (De Bloemerd).

Uit de krant