Burgemeester sluit woning na vondst hennepkwekerij | Leiderdorps Weekblad
Logo leiderdorpsweekblad.nl
Hennepplanten.
Hennepplanten. (Foto: pixabay)

Burgemeester sluit woning na vondst hennepkwekerij

Na de vondst van een hennepkwekerij in een appartement aan Lokhorst 71 in Leiderdorp heeft burgemeester Laila Driessen besloten de woning te sluiten.

Agenten van de Eenheid Den Haag van de politie namen poolshoogte bij het pand nadat er meldingen waren binnengekomen over een mogelijke hennepkwekerij. In de woning werden 359 hennepplanten aangetroffen. De planten zijn vernietigd.

Het sluiten van het pand gebeurt op basis van artikel 13b van de Opiumwet, dit artikel geeft de burgemeester de bevoegdheid om woningen of lokalen en eventueel hierbij behorende erven te sluiten indien hier verdovende middelen worden verkocht, afgeleverd, verstrekt of aanwezig zijn in handelshoeveelheden. De gemeente heeft het pand inmiddels afgesloten en verzegeld.

Tot en met 24 juli is het verboden het pand te betreden. Met deze tijdelijke sluiting wil de gemeente Leiderdorp een eind maken aan drugsgerelateerde activiteiten vanuit deze locatie. De eigenaar is vooraf per brief geïnformeerd.

Tips
Drugs gaan gepaard met overlast en criminaliteit. De gemeente Leiderdorp en de politie gaan dit zoveel mogelijk tegen. De hulp van inwoners helpt daarbij. Ervaart u drugsoverlast? Neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900 – 8844. Wilt u liever anoniem blijven? Neemt u dan contact op met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Deze onafhankelijke meldlijn stuurt de meldingen daarna door naar de politie.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225596&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>