Bijentelmiddag in Leiderdorpse heemtuin | Leiderdorps Weekblad
Logo leiderdorpsweekblad.nl
Een weidehommel. | Foto: André Biemans
Een weidehommel. | Foto: André Biemans (Foto: André Biemans)

Bijentelmiddag in Leiderdorpse heemtuin

In Leiderdorp kan je op zondagmiddag 14 april, samen met IVN-natuurgidsen en medewerkers van de gemeente, inventariseren welke soorten bijen, dus ook hommels, er voorkomen in de heemtuin. Dat in het kader van Nederland Zoemt, de Nationale Bijentelling, op 13 en 14 april.

Het is de tweede keer dat de bijentelling wordt georganiseerd. Hierbij kan iedereen zijn steentje bijdragen aan het onderzoek naar het vóórkomen van bijensoorten in Nederland.

De Leiderdorpse heemtuin is één van de meest soortenrijke in het land als het gaat om planten, en daardoor mogelijk ook van insecten zoals bijen. Het is de bedoeling dat op 14 april uit te zoeken. Iedereen kan meedoen, kennis van bijensoorten is niet nodig. Belangstelling voor deze supernuttige diertjes natuurlijk wel.

Deelnemers krijgen van tevoren een korte inleiding en tips om bijen te onderscheiden van zweefvliegen en wespen. Met behulp van een duidelijke zoekkaart en aankruisformulier, en met ondersteuning van IVN-natuurgidsen, gaan ze vervolgens in groepjes op pad door de heemtuin, op zoek naar de plaatsen waar bijen zich graag ophouden: bijenhangplekken dus.

Wie ook bijen wil inventariseren en tellen, moet zaterdag 14 april om 15.00 uur bij de hoofdingang van de heemtuin zijn, ter hoogte van de kinderboerderij in park De Houtkamp. Tip: neem een kleine fotocamera of een smartphone (met camera) mee om de bijen vast te leggen.

Kijk voor alles over de bijentelling op https://www.nederlandzoemt.nl/doe-mee/bijentelling/.


Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225596&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>