Moppen 'tappen' met Wecycle in Winkelhof | Leiderdorps Weekblad
Logo leiderdorpsweekblad.nl
Foto: PR
Milieu en duurzaamheid

Moppen 'tappen' met Wecycle in Winkelhof

Van maandag 7 tot met zondag 13 januari kan iedereen moppen 'tappen' op een interactieve Wecycle-reclamezuil in Winkelhof Leiderdorp. Door op het scherm te tikken (to tap (Engels) = tikken) vertellen energiezuinige lampen meerdere moppen.

De actie is onderdeel van de campagne om het inleveren te stimuleren van afgedankte energiezuinige lampen in de Wecycle-bak in de supermarkt. Wecycle organiseert de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen in Nederland.

Iedereen kan via de Facebook-pagina van Wecycle ook zelf een mop insturen. De leukste verschijnen op de Facebook-pagina.

Wecycle is de stichting zonder winstoogmerk die in Nederland de inzameling en recycling van e-waste regelt. Dit doet de stichting voor zes producentenorganisaties, waarbij 1.750 producenten en importeurs van elektrische apparaten en energiezuinige lampen zijn aangesloten. Wecycle werkt samen met veel inzamelpartners waaronder gemeenten, winkels, installatiebedrijven, kringloopbedrijven en met vervoerders en verwerkers van e-waste, en heeft 10.000 inzamelpunten in Nederland.

In 2017 zamelde Wecycle 107 miljoen kilo e-waste in dat is gerecycled met een nuttige toepassing van 97 procent. Hierdoor is een uitstoot van 345 miljoen kilo CO2 vermeden.


Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225596&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>