Logo leiderdorpsweekblad.nl
Het lint is doorgeknipt, de pannakooi kan in gebruik genomen worden.
Het lint is doorgeknipt, de pannakooi kan in gebruik genomen worden. (Foto: Johan Kranenburg)

Veilig voetballen op plek oude gemeentehuis

Op het grasveld aan de Statendaalder, de plek waar tot zes jaar geleden het oude gemeentehuis stond, kan nu veilig gevoetbald worden in een gloednieuwe pannakooi. Die werd op burendag, zaterdag 22 september, officieel in gebruik genomen.

De pannakooi er gekomen dankzij een initiatief van bewoners van de Karolusgulden. Zij namen eerder dit jaar contact op met Wereldhave, de eigenaar van de grond, en kregen toestemming hier een speelvoorziening voor de jeugd neer te zetten. Met medewerking van de gemeente Leiderdorp en financiële steun van Fonds1818 kon de pannakooi gerealiseerd worden.

Zaterdagmiddag vierde de Karolusgulden Burendag waarbij een pauze in de aanhoudende regen werd gebruikt voor de officiële opening. Enkele jonge buurtbewoners knipten het lint door en begonnen direct daarna met een enthousiast potje voetbal. Daarbij kwam het cadeau van Wereldhave en sportwinkel Sport2000 goed van pas. Marketing manager Saskia Doornekamp van het vastgoedbedrijf, overhandigde de kinderen een net vol kleurrijke voetballen. "Het is belangrijk dat kinderen sportief en gezond buiten bezig kunnen zijn, dus bij Wereldhave vinden we dit een geweldig initiatief", zo verklaarde zij.

Wereldhave, de eigenaar van winkelcentrum Winkelhof, is sinds ruim vijf jaar eigenaar van de grond aan de Statendaalder. De bedoeling was dat het terrein gebruikt zou worden om Winkelhof flink uit te breiden en extra parkeerplaatsen aan te leggen. Die plannen zijn echter op de lange baan geschoven; het kan nog jaren duren voordat hier de eerste schop in de grond gaat. Als het zover komt, moet de pannakooi weer het veld ruimen.

Meer berichten