Jep Karres
Jep Karres Foto: G. Klein

Jep Karres overleden

Algemeen

Leiderdorper Jep Karres, bekend als bestuurder, organisator, milieudeskundige en sportliefhebber, is op 75-jarige leeftijd overleden.

Dat maakte hockeyvereniging Alecto, waar Karres oud-voorzitter en erelid was, gisteren bekend op haar website.

Jep Karres is tientallen jaren actief geweest in talrijke besturen van organisaties en verenigingen in Leiderdorp. In de periode 1979-1983 was hij voorzitter van de ouderraad van openbare basisschool De Hobbit, van 1981 tot 1983 voorzitter van de Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad van het Openbaar Onderwijs in Leiderdorp en van 1982 tot 2001 bestuurslid van de Stichting Schoolbegeleidingsdienst Rijnland.

Toen zijn kinderen gingen hockeyen bij Alecto werd hij ook daar actief. Eerst als voorzitter van de Technische commissie en bestuurslid en van 1997 tot 2006 als voorzitter van de hockeyclub.

In 2005 werd hij secretaris/penningmeester van het Servicepunt Sport en Bewegen voor Leiderdorp en Zoeterwoude.

Karres werkte als milieudeskundige, eerst bij het Centraal Bureau voor de Statistiek en daarna bij verschillende ministeries. Toen hij in 2008 met pensioen ging, liep zijn agenda razendsnel vol met nog meer vrijwilligersactiviteiten en bestuursfuncties.  

Van 2008 tot 2017 was hij voorzitter van de Wmo-adviesraad, een onafhankelijk adviesorgaan voor de gemeenteraad en het college van B&W dat gevraagd en ongevraagd advies geeft over alles wat met maatschappelijke ondersteuning te maken heeft. Ook in 2008 werd hij voorzitter van de Bestuurscommissie Zuid-Holland van de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond, een functie die hij bekleedde tot 2016.

Jep Karres werd echt een bekende Leiderdorper toen hij in december 2008 de actie '19 miljoen NEE' op poten zette met als doel de bijdrage van de gemeente Leiderdorp aan de tunnelbak voor de A4 te verminderen. Die actie had succes: de bijdrage werd met ruim 10 miljoen euro verlaagd.

Jep Karres zal zeer gemist worden in Leiderdorp.

Uit de krant