Kerstnachtviering: in De Does of De Houtkamp
Logo leiderdorpsweekblad.nl
Kerstnachtviering in park De Houtkamp in 2015.
Kerstnachtviering in park De Houtkamp in 2015. (Archieffoto: Johan Kranenburg)
Evenement

Kerstnachtviering: in De Does of De Houtkamp

De kerstnachtviering voor heel Leiderdorp gaat dit jaar hoe dan ook door. Als het weer op zondag 24 december te slecht is om de viering in park De Houtkamp te houden, dan wordt uitgeweken uit naar sporthal De Does om samen kerst te vieren.

De organisatie van Kerstnacht in de Houtkamp is blij met deze oplossing, omdat daardoor op kerstavond niemand teleurgesteld hoeft te worden. In 2015 werd het kerstfeest gevierd in De Houtkamp, maar vorig jaar gooide een storm roet in het eten. De kerstnachtdienst verhuisde toen naar de Scheppingskerk, maar daar was niet voldoende plek voor iedereen. De Does kan een groter aantal mensen herbergen.

De organisatie maakt op zondagochtend 24 december, en wellicht zelfs al de avond daarvoor, bekend waar de kerstnachtviering gehouden wordt. Dominee Esther de Paauw raadt mensen aan om die zondagochtend internet te raadplegen: www.facebook.com/kerstnachtindehoutkamp of www.pgleiderdorp.nl. "We zullen dit jaar tijdig een besluit nemen, zodat bezoekers weten waar ze heen moeten, en wij maar een keer hoeven op te bouwen. Met sporthal De Does hebben we een mooie binnenlocatie gevonden waar we samen kerst kunnen vieren. Het liefst doen we dit natuurlijk buiten onder de sterrenhemel, maar als dat niet kan dan hebben we een mooi alternatief.'' Sporthal De Does zal in dat geval sfeervol worden verlicht.

Kerstnacht in de Houtkamp is een initiatief van de Protestantse Gemeente Leiderdorp, in samenwerking met Marchingband Tamarco. Tijdens de dienst worden oude en nieuwere kerstliederen gezongen en klinkt het verhaal over de geboorte van Jezus. De viering op 24 december begint om 21.30 uur en duurt ongeveer drie kwartier. Een groot aantal ondernemers draagt financieel bij.


Meer berichten