Leiderdorpers geven gul voor Voedselbank
Logo leiderdorpsweekblad.nl
Vrijwilligers met blije gezichten na de inzameling voor de Voedselbank. Van links naar rechts:  Jan Brouwer de Koning, Heleen Feenstra, Evelien Mieremet, Ellis Groothoff, twee geïnteresseerde kinderen en Wil Schenk. In de achterhoede – met wasmiddel -  Cor Los van de Voedselbank. | Foto: J.P. Kranenburg
Vrijwilligers met blije gezichten na de inzameling voor de Voedselbank. Van links naar rechts: Jan Brouwer de Koning, Heleen Feenstra, Evelien Mieremet, Ellis Groothoff, twee geïnteresseerde kinderen en Wil Schenk. In de achterhoede – met wasmiddel - Cor Los van de Voedselbank. | Foto: J.P. Kranenburg (Foto: Johan Kranenburg)
Maatschappelijk

Leiderdorpers geven gul voor Voedselbank

Liefst zestig kratten levensmiddelen, toiletartikelen en wasmiddelen en nog eens dik 350 euro in het geldkistje. Het prachtige resultaat van een dag inzamelen voor de Voedselbank, afgelopen zaterdag bij Albert Heijn aan de Santhorst.

Door: Cees Mentink

"Niet eerder hebben wij zoveel ingezameld," vertelt een als altijd enthousiaste Ellis Groothoff, die al jaren deze – helaas – noodzakelijke inzameling coördineert. "Een record", voegt zij er aan toe. "Met dank aan de weersomstandigheden, er is geen spatje regen gevallen." Tussen 08.30 en 18.00 uur zijn Ellis en de andere vrijwilligers hard bezig geweest.

De klanten van Albert Heijn, in het Leiderdorps Weekblad al warm gemaakt voor deze jaarlijkse actie van de Protestantse Gemeenschap Leiderdorp, namen de uitdeelbriefjes met instemming aan. Op de briefjes stonden de producten vermeld die het meest nodig zijn.

"Goed werk wat jullie doen", werd er gezegd. "We nemen iets extra, hoor", klonk het ook regelmatig. Ondertussen werden de kratten volgestouwd en kon Cor Los van de Voedselbank al snel gebeld worden om de eerste partij op te halen. De telefoontjes aan hem werden nog een paar maal herhaald. Evenals het bijmaken van de uitdeelbriefjes.

Voorgaande jaren werd de kerkgangers gevraagd op zondag na de inzameling iets mee te nemen voor de Voedselbank, een pak koffie of thee. Daar is de Protestantse Gemeenschap Leiderdorp dit jaar van afgeweken. "We doen het nu anders", liet Ellis weten. "Op 12 november is het diaconale zondag. Dan kunnen de mensen weer artikelen voor de Voedselbank meenemen. Dan worden ook de mantelzorgers verrast, met een roos."

Reguliere inzameling

Dinsdag 7 november houdt de Protestantse Gemeente Leiderdorp weer de reguliere maandelijkse inzameling voor de Voedselbank. De gehele dag tot ongeveer half 5 kunnen dan houdbare levensmiddelen, huishoudelijke en verzorgingsartikelen ingeleverd worden op het plein van de Scheppingskerk aan de Van Poelgeestlaan 2 (hoek Laan van Ouderzorg). Geld is ook welkom. Er is een geldkistje aanwezig waarin uw gave gedeponeerd kan worden. Alle huishoudens die een levensmiddelenpakket ontvangen mogen een basispakket kiezen. Bij de verdeling is het belangrijk een grote voorraad van bepaalde producten te hebben. Men kan gerust een aantal pakken of blikken van een bepaald product brengen. Aan het eind van de dag wordt alles door voedselbank medewerkers opgehaald.

Meer berichten