Logo leiderdorpsweekblad.nl
Foto: PR

Bestuurslid met interesse voor financiën (en eventueel ook politiek)

Vanwege het vertrek van een van onze bestuursleden zijn we op zoek naar een financieel georiënteerd bestuurslid.

Het bestuur van SCw bestaat nu uit 5 leden uit de Leiderdorpse gemeenschap. SCw is in Leiderdorp verantwoordelijk voor uitvoering van het jeugd- en jongerenwerk. Daarvoor heeft het jongerenwerkers in dienst, die in opdracht van de gemeente en in samenwerking met andere partners bezig zijn met uitvoering van de doelstellingen van de Sociale Agenda in Leiderdorp. De jongerenwerkers focussen zich op een zinvolle invulling van de vrije tijd van jeugd- en jongeren. SCw beheert de jongerencentra Dwars en de Buit en de jongerenwerkers zijn overal waar jeugd aanwezig is. SCw wordt geleid door een directeur. De taak van het bestuur is samen met de directeur richting geven aan de visie en missie van de stichting en controle op de aansturing en uitvoering. Het bestuur komt 8 tot 10 keer per jaar bijeen en daarnaast zijn er enkele overleggen per jaar met partners en met de gemeente. Het bestuur is onbezoldigd.


Kerstafette komt er aan

Op 8, 9 en 10 december wordt kerstafette voor de 2e keer georganiseerd. Net als het vorig jaar wordt het weer een geweldig feest met meer dan 30 optredens op verschillende podia en met kerstmarkten in het Oude Dorp en in de Sterrentuin. Ook voor de jeugd is er van alles te doen. Het jeugdprogramma begint met een speel- en doemarkt op zaterdagmiddag bij Brasserie 't Park. Er zijn kramen en de kinderen kunnen meedoen aan workshops. Daarna is er een sterrentocht vanaf winkelcentrum Santhorst naar het Oude dorp. Getooid met lichtjes en in kerstkleding trekken kinderen en hun (groot)ouders zingend en dansend achter de muziek aan en zorgen voor een waar lichtspektakel. Op zaterdagavond is er een avond voor de jeugd in de kerk in het Oude Dorp. De avond begint met een Talentenjacht. Alle kinderen van de basisschool kunnen meedoen en alles mag. Ook zijn er die avond voorstellingen van balletschool Giselle en jeugdtheaterschool Theaterplaats.

Aan de sportievelingen is dit jaar ook gedacht. Ook op zaterdagmiddag is er een Santa run voor alle leeftijden. Verkleed als kerstman rennen de lopers op zaterdagmiddag tussen de Does en winkelcentrum Santhorst. Het gaat er niet om wie de snelste tijd neer zet, maar om de gezelligheid. De lopers worden ontvangen door een dweilorkest en krijgen een drankje en een hapje. Voor kerstafette zoeken we ook nog vrijwilligers. Mensen die willen opbouwen, afbreken, het verkeer willen regelen of toezicht houden zijn van harte welkom. Wie meer wil weten kan kijken op www.kerstafette.nl.


Topper training

Binnenkort gaat de weerbaarheidstraining weer van start voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar. Kind zijn is niet voor alle kinderen even gemakkelijk. Er wordt veel van ze gevraagd. De weerbaarheidstraining kan kinderen helpen makkelijker hun weg te vinden. De cursus bestaat o.a. uit onderdelen van Rots&water. Bij Rots en water leer je, dat je altijd een keuze heb in je reactie; als rots of als water. Verder komen onderwerpen als pesten, hoe om te gaan met groepsdruk en stevig staan aan de orde. Op maandag 25 september is er een voorlichtingsbijeenkomst voor geïnteresseerde ouders. Bij voldoende animo start de training op maandag 9 oktober. Wilt u meer info over deze cursus dan kunt u een kijkje nemen op www.dwarsleiderdorp.nl.U kunt ook mailen naarcjanson@scwleiderdorp.nl


Sport in de Wijk

sport n Elke donderdag zijn de jongerenwerkers van Dwars te vinden bij de nieuwe sportkooi naast Tamarco. Van 15.30 tot 17.00 uur is er een divers sport- en spel aanbod. Kinderen en jongeren kunnen zelf hun wensen aangeven. Deelname is gratis en voor alle leeftijden.

Meer berichten