Logo leiderdorpsweekblad.nl
De jongerenontmoetingsplaats aan de rand van Houtkamp.
De jongerenontmoetingsplaats aan de rand van Houtkamp. (Foto: Johan Kranenburg)
Rechtszaak

Klagers krijgen gelijk, maar geen schadevergoeding

Drie omwonenden van een jongerenontmoetingsplaats (jop) in park De Houtkamp krijgen geen schadevergoeding voor waardevermindering van hun woning. Dat heeft de Raad van State beslist in een hoger beroep dat door de omwonenden was aangespannen.

De drie bewoners van de Karolusgulden eisten elk 15.000 euro van de gemeente Leiderdorp. Die wordt verantwoordelijk gesteld voor de overlast in de buurt. En die overlast maakt hun woningen minder waard.

De jop werd al in 1995 in het park geplaatst nadat de gemeente daarvoor vergunning had verleend. Pas jaren later begonnen de buurtbewoners met een juridische procedure die zeer lang heeft geduurd en erg gecompliceerd is geworden. Volgens de Raad heeft de gemeente daarin steken laten vallen, maar is een schadevergoeding voor de omwonenden teveel van het goede.

De buurtbewoners vingen al eerder bot bij de Raad toen ze om een schadevergoeding vroegen vanwege overlast van de kermis die enkele jaren lang rond Koninginnedag op het Engelendaal werd gehouden.

Meer berichten