Michiel van der Eng tijdens zijn presentatie op het D66 congres op 28 januari. | Foto: Suardus Ebbinge
Michiel van der Eng tijdens zijn presentatie op het D66 congres op 28 januari. | Foto: Suardus Ebbinge

Leiderdorper Michiel van der Eng verkozen tot landelijk penningmeester D66

Algemeen Politiek

De Leiderdorpse voormalige wethouder Michiel van der Eng is vorige week verkozen tot landelijk penningmeester van D66.

Als penningmeester zal hij de geldstromen van D66 beheren terwijl hij als lid van het landelijk bestuur ook invloed zal hebben op het reilen en zeilen van de partij. In Leiderdorp ging Van der Eng, als wethouder Financien en Sport, ook al over het geld.

De Leiderdorper werd verkozen tijdens het landelijk congres van D66, waarin ook de campagne voor de komende verkiezingen voor de Tweede Kamer werd gestart. Van de drie kandidaten voor de functie van penningmeester kreeg hij de meeste stemmen.

"D66 staat politiek en organisatorisch voor interessante uitdagingen", lichtte Van der Eng zijn kandidatuur toe. "Voor mij staat stabiliteit en continuïteit van de partij voorop, en de financiën moeten daar ruimte aan bieden. Desondanks zullen de ambities altijd groter zijn dan wat we kunnen betalen. Dat wordt dus zoeken naar evenwicht en draagvlak bij het maken van keuzes. Mijn motto: op tijd en binnen budget!"

Meer dan zes jaar lang is Van der Eng namens D66 wethouder in Leiderdorp geweest. Hier kwam afgelopen oktober ineens een einde aan na een conflict tussen de D66-fractie en coalitiegenoten VVD en CDA. Politieke vriend en vijand waren het er echter over eens dat dit niets te maken had met de D66-wethouder die altijd prima heeft gefunctioneerd.

Uit de krant