De aubade waarmee Koningsdag 2022 in Leiderdorp werd afgetrapt. | Foto: PR
De aubade waarmee Koningsdag 2022 in Leiderdorp werd afgetrapt. | Foto: PR Foto: PR

Plezier voor alle leeftijden op en rond Koningsdag in Leiderdorp

Activiteiten Oranjefeesten

De Oranjevereniging Leiderdorp biedt op en rond Koningsdag weer een aantal Oranjeactiviteiten in het dorp aan waarbij aan alle leeftijden is gedacht:  


DINSDAG 25 APRIL

• Koningsklaverjasavond bij het Zijlkwartier, 20.00 uur - Bij het Zijlkwartier wordt gespeeld om de Oranjebokaal en andere mooie prijzen op basis van verplicht gaan. Inschrijven vooraf is niet noodzakelijk, dat is, net als de bijdrage voor die avond, bij aanvang te regelen.


WOENSDAG 26 APRIL

•  Plantjes voor Leythenrode, Ommedijk en Jan den Hartogplein - Dankzij gulle sponsoring van Ranzijn Leiderdorp mag de Oranjevereniging bewoners van Leythenrode, Ommedijk en Jan den Hartogplein ter ere van Koningsdag verrassen met voorjaarsbakjes.


DONDERDAG 27 APRIL, KONINGSDAG

•  Optreden van DC Dance Party podium bij de Dorpskerk, 9.00 uur - Voorafgaand aan de aubade kan iedereen genieten van een optreden van DC Dance Party. Na de aubade zullen ook andere dansclubs hun talenten laten zien.

•  Tamarco optreden, 9.15 uur Hoofdstraat - Om 9.15 uur loopt Tamarco de Hoofdstraat binnen waarna de band de aubade begeleidt.

•  Aubade, 9.30 uur bij de Dorpskerk, Hoofdstraat - Het college van Burgemeester en Wethouders en gedecoreerden nemen de aubade af namens Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander. Jong en oud wordt uitgenodigd mee te zingen onder begeleiding van Tamarco. De tekst van de liedjes wordt op het plein uitgedeeld.

•  Feest in het Oude Dorp vanaf 10.00 uur - Vrienden van het Oude Dorp organiseren allerlei activiteiten voor jong en oud in het Oude Dorp. Het parcours van de vrijmarkt ligt tussen Hoofdstraat, Kastanjelaan, Lindelaan en Hoogmadeseweg. Hier zal het weer volstaan met allerlei speelgoed, kleding, boeken en andere dingen voor de liefhebber, die een nieuwe eigenaar zoeken. Daarnaast zijn er natuurlijk ook de welbekende spelletjes en springkussens. De toegang voor de vrijmarkt is gratis, reserveren van een plekje is helaas niet mogelijk. De attracties zijn te bezoeken met een strippenkaart (kosten: een paar euro). De vrijmarkt begint om 10.00 uur en stopt om 16.00 uur. De kindervrijmarkt is nadrukkelijk niet bedoeld voor handelaren.

•  Culturele manifestatie: optreden leerlingen MOL, 12.30 -13.15 uur, Dorpskerk - Jonge leerlingen en ensembles van muziekvereniging Stichting MOL bieden een feestelijk muziekoptreden aan in de Dorpskerk, de toegang is gratis.

•  Jeu de boules Oranjetoernooi,  13.30 -17.00 uur, Van der Marckstraat - Club de Pétanque ‘De Boulende Stier’ houdt om 13.30 uur het ‘Oranje-toernooi’ (in 3 rondes), met het spelsysteem mixed-melee, spelers worden door loting aan elkaar gekoppeld. Rond 17.00 uur ontvangt de winnaar de Oranjebeker. Er zijn geen kosten aan deelname verbonden.


Lidmaatschap

Nog geen lid van de Oranjevereniging Leiderdorp? Voor slechts 5 euro per jaar per gezin draagt ook u bij aan een bruisend oranjeprogramma in Leiderdorp. Aanmelden kan bij via ‘Lid worden’ op de website www.ovleiderdorp.nl. 

Uit de krant