Logo leiderdorpsweekblad.nl
Voormalige voorzitter Joop van Huut (links) en nieuwe voorzitter Rob Jansen van De Bloemhof.
Voormalige voorzitter Joop van Huut (links) en nieuwe voorzitter Rob Jansen van De Bloemhof. (Foto: J.P. Kranenburg)

Wisseling van de wacht bij VTV De Bloemhof

  Verenigingen

"U bent gewend dat Joop van Huut de nieuwjaarstoespraak houdt", zo startte voorzitter Rob Jansen van de Leiderdorpse volkstuinvereniging De Bloemhof zondagmiddag zijn speech in de knusse kantine op het tuinencomplex in De Bloemerd. En inderdaad, Van Huut heeft dat heel lang gedaan. In 1988 trad hij aan als voorzitter van de De Bloemhof en die functie heeft hij, met een onderbreking van drie jaar, tot november 2019 - 26 jaar dus - vervuld. Toen heeft hij de voorzittershamer overgedragen aan Rob Jansen.

Die kondigde aan dat hij van plan is de lijn van zijn voorganger voort te zetten. Al zal niet alles bij het oude blijven. Zo gaat De Bloemhof meer digitaliseren. Clubblad 'Het Groentje' wordt voortaan alleen nog digitaal verspreid. Dat drukt de kosten en is milieuvriendelijker. Nieuw is de Bloemflits, een digitale nieuwsbrief waarmee frequenter met de leden gecommuniceerd kan worden.

De Bloemhof bestaat in 2020 veertig jaar en beleeft goede tijden, kon Jansen melden. Met 140 leden zit het complex netjes vol. Er is altijd wel verloop maar voor elke leegkomende tuin staan alweer nieuwe hobbytuinders klaar. In juni houdt De Bloemhof een open tuinendag, waar alle belangstellenden welkom zijn en zich kunnen aanmelden voor als er een plekje vrij komt.

Meer berichten