Afbeelding
Foto: Andy 3 via Pixabay

RCL leeft op en scoort zeven maal tegen EMM’21

Sport

EMM’21 was voorafgaande het streektreffen met RCL de ploeg met het minste aantal tegentreffers van de tweede klasse D. De formatie van Koen van der Vlugt hoefde in de eerste competitiehelft, die ging over 13 wedstrijden, slechts 10 keer te capituleren en de Veense defensie oogde in deze periode net zo betrouwbaar als een Zwitserse bank. De RCL-voorwaartsen leken dus op voorhand een lastig middagje tegemoet te gaan in het tulpendorp, maar bleek niets minder waar.

Waar menig klassegenoot dit seizoen haar tanden stuk beet op de taaie EMM’21-verdediging, daar lieten de fris en fruitige spelende RCL-aanvallers de Veense verdedigers voortdurend naar adem happen en de Leiderdorpse doelpunten vielen als rijpe appelen van de boom. De Bloemerd-bewoners leken afgelopen zaterdag in het bezit te zijn van de juiste cijfercombinatie om de doorgaans zo goed beveiligde EMM’21-kluis te kraken, want doelman Jochem van Rijn moest liefst zeven (!) keer de gang naar het net maken (4-7).


Hoofdrol Tommy Siteur

Natuurlijk was het ontbreken van het centrale verdedingsduo Sven van der Meer en Thomas Brug een groot gemis voor de thuisploeg, maar het zou de bezoekers beslist tekort doen als de Leiderdorpse zege alleen aan de absentie van dit tweetal zou worden toegeschreven. RCL speelde in Roelofarendsveen misschien wel haar beste wedstrijd van het seizoen, waarin een hoofdrol was weggelegd voor Tommy Sinteur. De talentvolle rood-witter laat niet wekelijks zien wat hij in zijn mars heeft, maar tegen EMM’21 had Sinteur het nadrukkelijk op zijn heupen en bekroonde hij zijn uitstekende optreden met liefst vier treffers en twee assists. Niet alleen Sinteur, maar ook Pascal Brasker en jongeling Jayden Daleman konden terugkijken op een sterke wedstrijd. Beide aanvallers waren hun directe tegenstanders veelvuldig de baas en stonden gezamenlijk aan de basis van menig Leiderdorpse aanval.


Stapje te laat

Bij de thuisploeg won na afloop de verbazing het van de teleurstelling. EMM’21-middenmelder Nino Wesselman probeerde kort na de wedstrijd te analyseren wat er mis ging bij zijn ploeg. “We waren vandaag steeds een stapje te laat en hadden geen oplossing voor de door RCL gehanteerde tactiek. Met rust stond het 1-3 en heb je de hoop dat je in de tweede helft kan terugkomen, maar na vijf minuten staat het al 1-5 en dan weet je dat het gedaan is. RCL heeft het goed gedaan en daar verdienen zij ook de credits voor. Ik ben eerlijk gezegd nog een beetje ontdaan over deze nederlaag, en met name over het aantal tegendoelpunten, en ga ervan uit dat het vooral te wijten is aan een complete off day van onze kant’’, aldus de EMM’21-aanvoerder.

Voor RCL-middenvelder Lars Verdel was het sowieso een bijzondere ontmoeting. De 30-jarige Vener speelde vorig jaar nog in een vriendenteam van EMM’21, maar besloot om dit seizoen weer terug te keren naar De Bloemerd. “Natuurlijk is het leuk om hier, met veel bekenden langs de kant, te spelen, maar dan moet je zo’n pot wel winnen. Dat hebben we gedaan en ook met goed voetbal, vind ik. Of ik hier na afloop nog een drankje blijf doen? Dat lijkt me wel. Ik ben op de fiets, dus dat komt vast goed’’, besluit de middenvelder met een knipoog.

Bron: Leidenamateurvoetbal.nl/ Sem Nazloomian

Uit de krant

Uit de krant