Logo leiderdorpsweekblad.nl
<p>Igor Ouwerkerk, de winnaar van de 6,6 kilometer, komt over de streep.&nbsp;</p>

Igor Ouwerkerk, de winnaar van de 6,6 kilometer, komt over de streep. 

(Foto: Gerrit Konings)

Succesvolle herstart MidZomerLoop

  Sport

De sfeer in sportpark De Bloemerd was goed, de weersomstandigheden uitstekend, de lopers enthousiast en de organisatoren tevreden. De eerste Leiderdorpse MidZomerLoop na corona, op de avond van vrijdag 1 juli, was een succes te noemen. 

Door: Wim van der Krogt

Voor de kinderloop, de 6,6 kilometer en de 11 kilometer hadden zich alles bij elkaar ruim 170 deelnemers aangemeld. Een stuk minder dan de bijna 300 van 2019 maar meer dan verwacht; de landelijke trend is momenteel dat het aantal deelnemers aan sportieve evenementen veel lager ligt dan voor corona. 

De organisatie had zich tot het uiterste ingespannen om voor alle posten en taken een vrijwilliger te vinden en is daar in geslaagd. Zelfs een totaal onverwachte aanpassing in de route – een gedeelte van het fietspad bleek te zijn opgebroken – kon geen roet in het eten strooien. De omleiding zorgde er wel voor dat ruim 300 meter aan de te lopen afstand kon worden toegevoegd maar geen deelnemer die daar over klaagde.


Prima tijden

Dat het parcours door de Boterhuispolder niet alleen mooi is maar ook snel kan zijn als de omstandigheden ideaal zijn, werd wel bewezen met de winnende tijden. Op de 6.6 kilometer vochten Paul Korver uit Zoeterwoude en Igor Ouwerkerk uit Leiden een spannende strijd uit die uiteindelijk door Igor met een voorsprong van 4 seconden werd gewonnen in de fraaie tijd van 23.16 min. Op dezelfde afstand ging de prijs bij de vrouwen naar Irene Kuin uit Voorschoten. De 11 kilometer was nog mooier: 35 minuten en 40 seconden na de start kwam Yeman Bereket uit Leiden alleen als glorieus winnaar over de finish met een voorsprong van meer dan 4 minuten op de nummer 2, Kristjan Chapman. Een nog groter verschil was er bij de vrouwen. Liselotte van den Berg uit Zoeterwoude eindigde met 37 minuten en 51 seconden ruim 5 minuten voor Nathalie Klaasen uit Alphen aan de Rijn. Met deze tijd zou Liselotte zelfs op een 2e plaats bij de mannen innemen. 

De kinderloop die vooraf ging aan de langere afstanden werden bij de jongens gewonnen door Sergio Koeiman uit De Haag in 6.18 minuten en bij de meisjes door Sophie Kort uit Leiderdorp.


De start en finishlocatie was bij voetbalvereniging RCL in sportpark De Bloemerd en na afloop bleef het daar nog lang gezellig met de door van Bemmelen Outdoor prima verzorgde barbecue. Na deze geslaagde herstart zijn er zeker verdere groeimogelijkheden voor dit evenement.

Meer berichten