Logo leiderdorpsweekblad.nl
<p>De lopers krijgen weer een geweldig welkom in de Splinterlaan.</p>

De lopers krijgen weer een geweldig welkom in de Splinterlaan.

(Foto: PR)

Feest in Splinterlaan en Hoofdstraat tijdens Leiden Marathon

  Sport

De Leiden marathon van zondag 15 mei maakt Leiderdorp weer even een hardlopersdorp. De 10 kilometer en de halve marathon gaan door Leiderdorp. Op twee plaatsen zullen er gezellige straatfeesten zijn: aan de Hoofdstraat op de hoek met de Willem de Zwijgerlaan en aan de Splinterlaan tussen de Laan van Ouderzorg en de Spanjaardsbrug. 


Hoofdstraat

De Hoofdstraat wordt versierd door vrijwilligers van ’t Buurthuis, dat speciaal voor de gelegenheid open is. De muziekgroep Nieuw Leven zal voor de nodige sfeer zorgen, de kinderen van de knutselclub gaan mooie krijttekeningen maken op de weg en de buurthuisbezoekers moedigen de lopers aan. Overigens zijn alle kinderen uit Leiderdorp welkom, stoepkrijt genoeg. De eerste lopers zullen hier rond 11.45 uur passeren, de laatste zal rond 13.30 uur het lopersfestijn afsluiten.


Splinterlaan

De Splinterlaan wordt weer als vanouds een geweldige doorkomst. Thema voor de editie van dit jaar is ‘Carnaval!’. Vrijwilligers, buurtgenoten en toeschouwers zijn gevraagd om zoveel mogelijk in een mooie carnavalsoutfit te komen. De Splinterlaan ter hoogte van de Simon Ouwerkerkstraat zal worden omgetoverd tot een waar carnavalsfeest waarin de hardlopers, naast EHBO en een waterpost, een goede boost krijgen voor de laatste kilometers. Blaaskapel ‘De Leidse Gabbers’ zorgt vanaf 14.45 uur voor muziek. Daarnaast is er een sneltekenaar aanwezig en kunnen kinderen zich uitleven op een springkussen. De eerste halve marathonlopers komen hier rond 11.50 uur langs, de laatste rond 13.45. In de middag volgen de deelnemers aan de 10 kilometer, de eerste lopers rond 14.50 uur en de laatste om 15.30 uur. De middag wordt vanaf 15.45 uur afgesloten voor en door de vrijwilligers en buurtgenoten met een optreden van zanger Danny Plezier. 


Verkeershinder

Vanzelfsprekend zal de Leiden Marathon ook in Leiderdorp tot enige verkeershinder leiden: 

11.30 – 13.00 uur: Hoofdstraat, Mauritssingel (tot 12.45 uur), Achthovenerweg (tot 12.45 uur), Tollenaersingel, Santhorst, Van Poelgeestlaan en Splinterlaan zijn afgesloten voor verkeer.

12.45 - 15.30 uur: verkeershinder op de Zijldijk. Op aanwijzingen van verkeersregelaars is vrijwel alles bereikbaar en oversteekbaar.
14.50 - 15.45 uur: Verkeershinder op Ockenrode, Van der Valk Boumanweg, Dijkgravenlaan en Splinterlaan.
Over het hele parcours wordt daar waar verkeershinder wordt verwacht, met omleidingsborden aangegeven hoe men om of uit de wijk kan rijden. Zie ook marathon.nl/wijk-in-wijk-uit/.

Meer berichten