Logo leiderdorpsweekblad.nl
<p>Alle kampioenen bij elkaar.</p>

Alle kampioenen bij elkaar.

(Foto: PR)

Vier winterkampioenen bij Leython DC

  Sport

Hoewel volleybalcompetitie tijdelijk stilligt vanwege coronamaatregelen, heeft de jeugdafdeling van Leython DC veel te vieren. Maar liefst vier jeugdteams zijn winterkampioen en mogen in de tweede seizoenshelft in een hoger niveau uitkomen: MA1, MA2, MB1 en MC1. Op 4 december werden de kampioensteams in sporthal De Bloemerd gehuldigd met een medaille van de Nevobo (Nederlandse Volleybalbond).

Wolter Meeske, voorzitter van de jeugdcommissie van Leython DC, is erg blij met het resultaat: “Het is natuurlijk fantastisch om te zien dat onze jeugd het zo goed doet in de regio. Drie teams gaan naar de hoofdklasse. De spelers van de kampioensteams en ook de andere jeugdleden groeien ontzettend snel qua niveau. Dat er zoveel teams kampioen zijn geworden is daar het bewijs van.”


Talentontwikkeling

Bij Leython DC staat talentontwikkeling bij de jeugd, naast plezier in de sport, hoog in het vaandel. De volleybalclub heeft gedurende het afgelopen jaar een beleidsplan voor de jeugd ontwikkeld waarin de nadruk ligt op een goede jeugdopleiding. Meeske: “Alle jeugdleden die klaar zijn om zich verder te ontwikkelen, krijgen de kans om bij een hoger team mee te trainen. Daarnaast zetten we actief in op het opleiden van onze trainers, zodat de leden op een leuke en leerzame manier volleybaltraining krijgen.”


Trainen in het weekend

Vanwege de avondlockdown trainen de teams van Leython DC momenteel op zaterdag- of zondagmiddag. De club hoopt in het nieuwe jaar weer volgens het gebruikelijke schema in de avonden te trainen en de competitie voort te kunnen zetten.

Wil je weten of volleybal iets voor jou is? Neem dan contact op met de jeugdcommissie van Leython DC (jeugd@leythondc.nl) voor een proeftraining.Meer berichten