Logo leiderdorpsweekblad.nl
<p>Enthousiaste RCL meiden met links technisch co&ouml;rdinator Gerard Hoogenboom en rechts trainer-coach Jaclyn Leiwakabessy.</p>

Enthousiaste RCL meiden met links technisch coördinator Gerard Hoogenboom en rechts trainer-coach Jaclyn Leiwakabessy.

(Foto: Gert-Jan van Heyningen)

RCL wil terug naar de top met vrouwenvoetbal

  Sport

Tien jaar geleden werden de RCL vrouwen landskampioen. Die ongekende prestatie van destijds kan volgens de technische staf van de Leiderdorpse voetbalclub op termijn herhaald worden. Met de start van ‘Jong RCL vrouwen’ wordt de basis verbreed en een veelbelovend plan op de groene grasmat gelegd. En dat met een hele duidelijke regionale functie.

Door:  Gert-Jan van Heyningen

Het meiden- en vrouwenvoetbal bij de Bloemerdbewoners ondergaat een positieve impuls. Met een glasheldere visie wil de technische staf van de Racing jeugdige voetbaltalenten uit de Leidse regio plus de Rijn-, Vliet- en Bollenstreek klaarstomen voor het grote werk. Komend seizoen wordt onder leiding van trainer coach Jaclyn Leiwakabessy gestart met Jong RCL vrouwen. Het doel is om op hoog niveau meiden tussen de 15 en 20 jaar met veel toewijding en plezier prestatie gericht te laten voetballen.


Tweede klasse

Jong RCL vrouwen komt uit in de Tweede Klasse waarbij de uitdaging is om met succes niet alleen mijlpalen in de individuele ontwikkeling, maar ook als team neer te zetten. Doorstroming naar het eerste vrouwenteam, dat uitkomt in de Hoofdklasse, is zeker niet uitgesloten. Daarbij komt dat de talenten binnen de Leiderdorpse Racing sneller de weg vinden naar eredivisieploegen als ADO Den Haag, Feyenoord of Ajax.

Technisch coördinator Gerard Hoogenboom van RCL is enthousiast. “Wij vinden het belangrijk dat meiden hun droom om profvoetbalster te worden waar kunnen maken. RCL biedt die talentvolle meiden juist dat platform om door te stromen”, aldus Hoogenboom.


Selectietrainingen

De ontwikkeling van het meiden- en vrouwenvoetbal in de regio staat niet stil. Bij RCL gaat iedereen voor het hoogst haalbare, namelijk landskampioen worden bij de amateurs. Het blijft een ultieme uitdaging maar de uitwerking is een kwestie van tijd. Enthousiaste speelsters tussen de 15 en 20 jaar uit de regio kunnen zich tijdens selectietrainingen in de kijker spelen bij de technische staf van de Racing. Jeugdige speelsters kunnen zich aanmelden voor de selectietrainingen via de website van RCL (www.rcl.nl) of mailen naar vrouwenvoetbal@rcl.nl.

Meer berichten