Logo leiderdorpsweekblad.nl
Angel Daleman aan kop.
Angel Daleman aan kop. (Foto: focusbyhanneke)

Zeven maal winst voor Angel Daleman bij NK inline skaten

  Sport

Angel Daleman heeft afgelopen weekend zeven eerste plaatsen gepakt tijdens het Nederlands Kampioenschap inline skaten op de baan en op de weg in Heerenveen en Wolvega.

De 13-jarige Leiderdorpse deed mee in de leeftijdscategorie Kadetten. Samen met de andere Nederlandse toppers werd er gestreden over verschillende afstanden. Angel wist de 200 meter, 1000 meter, puntenkoers en afvalkoers op de baan in Heerenveen te winnen. Op de 500 meter werd ze 4e. Als afsluiter op de baan werd er een aflossing gereden. Samen met Amber en Milou, haar teamgenoten vanuit het KNSB Talent Team Zuidwest, sloot ze ook dit spektakel af met een gouden plak. 

Op zondag vonden de wegwedstrijden plaats in Wolvega. In de regen zette Angel hier haar zegetocht voor; ze won de ‘one lap’ (één ronde van 400m). Ook de allerlaatste afstand, de puntenkoers, sloot ze ook af met winst.

Goede resultaten Floortje Janssen

Ook Floortje Janssen uit Leiderdorp deed mee met het NK. Zij is eerstejaars junior A en die leeftijdsklasse mocht dit jaar voor het eerst meerijden tijdens het NK met de senioren dames. Floortje heeft het zwaar gehad maar reed mooie wedstrijden. Floortje is echt van de lange afstanden en sloeg de sprintonderdelen over. Zij werd 14e op de 1000m, 11e op de puntenkoers, 12e bij de afvalkoers en 9e bij de puntenkoers op de weg. 

Voor Floortje staat zaterdag 29 augustus het NK marathon op het circuit van Zandvoort op de agenda. 

Meer berichten