Stedelijk Gymnasium Leiden weer schoolschaakkampioen van Nederland
Logo leiderdorpsweekblad.nl
Alle spelers van de vijf teams van het Stedelijk Gymnasium Leiden. | Foto: PR
Alle spelers van de vijf teams van het Stedelijk Gymnasium Leiden. | Foto: PR (Foto: PR)

Stedelijk Gymnasium Leiden weer schoolschaakkampioen van Nederland

  Sport

Het Stedelijk Gymnasium Leiden heeft donderdag 16 januari haar nationale schaaktitels geprolongeerd. In zowel de categorie VO 1 (alle leerjaren) als in de categorie VO II (eerste twee leerjaren) werd een team van het Stedelijk eerste tijdens finale van het NK Schaken voor Schoolteams Voortgezet Onderwijs.

Tekst: Ingrid van der Putten

Het Stedelijk Gymnasium Leiden had zich middels landelijke voorronden weten te plaatsen met maar liefst vijf teams, drie in VO I en twee in VO II. Onder de deelnemers bevonden zich negen jeugdleden van de Schaakvereniging Leiderdorp.

Het evenement viel samen met het Tata Steel Chess Tournament on Tour en vond plaats in het PSV Stadion te Eindhoven. De dag was lang, gestart op school met het maken van proefwerken, daarna een autorit van ruim anderhalf uur en vervolgens vijf ronden schaken. Maar de resultaten waren er niet minder om! In zowel VO I als VO II was het Stedelijk oppermachtig en behaalde 9 van de 10 matchpunten. Daarmee liet het geduchte concurrenten uit onder anderen Rotterdam, Heemstede, Apeldoorn en Dordrecht ver achter zich. Wederom twee keer goud, twee keer Kampioen van Nederland!

Uitslagen en standen zijn te vinden op https://knsb.netstand.nl/divisions/view/189.


Meer berichten