Logo leiderdorpsweekblad.nl
Foto: J.P. Kranenburg
Foto: J.P. Kranenburg (Foto: Johan Kranenburg)

Wijzigingen in gemeenteraadsfracties

  Politiek

Tijdens de raadsvergadering van maandagavond is Frank van Noord geïnstalleerd als raadslid voor de VVD. Ook stemde de gemeenteraad in met de benoeming van Tom Mentink en Henri Verheggen als burgerraadsleden voor respectievelijk de VVD en de Lokale Partij Leiderdorp. Zij worden geïnstalleerd tijdens de vergadering van het Politiek Forum op 23 maart.

Frank van Noort volgt VVD raadslid Bart Hoenen op, die in de raad van januari afscheid nam. Van Noort was al enkele jaren actief voor de VVD als burgerraadslid.

Tom Mentink neemt de plek van Van Noort over als burgerraadslid. Mentink kwam na de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018 in het nieuws omdat het even leek of hij met voorkeursstemmen was gekozen. Bij de definitieve uitslag bleek echter dat hij daarvoor net een kwart stem tekort kwam.

Henri Verheggen, het nieuwe burgerraadlid voor de LPL, is geen onbekende in de Leiderdorpse politiek. Hij was van 2014 tot 2018 raadslid voor D66. Daarna is hij overgestapt naar de nieuwe landelijke politieke partij Code Oranje, waarvoor hij op de lijst stond bij de verkiezingen voor de Provinciale Staten in maart 2019. Nu gaat hij zich dus inzetten voor LPL.

Gestopt

Per 1 februari zijn ook twee burgerraadsleden gestopt. D66-er Ed Grootaarts, een man met een enorm lange staat van dienst in de Leiderdorpse politiek vind het tijd om wat meer afstand te nemen en gaat door als fractie-assistent. Tim Brouwer de Koning moest kiezen of hij zich voor de GroenLinks fractie inzet als burgerraadslid of fractie-assistent en gaf de voorkeur aan het fractie-assistentschap.

Meer berichten