Afbeelding
Foto: PR

Theatrale wandelingen met Fields of Wonder

Cultuur

In samenwerking met het van RIJN Festival presenteert kunstenaarscollectief Fields of Wonder ‘The Four Reasons’. Vier goede redenen om het Leiderdorpse park De Houtkamp te bezoeken tijdens de vier metamorfoses van seizoen naar seizoen. Wandel mee door het park en beleef een bijzondere ervaring zoals je van Fields of Wonder mag verwachten. De eerste wandelingen zijn op 28 en 29 april

Laat je verwonderen tijdens deze theatrale wandeltochten door het groene hart van Leiderdorp. Ervaar de kracht van de natuur en wat zij bij ons teweegbrengt. Laat je verrassen door onverwachte ontmoetingen en onvergetelijke beelden. Krijg energie en inspiratie.


Zichtbaar

Fields of Wonder verbindt met het van RIJN festival natuur, erfgoed en cultuur, met oog voor milieu en maatschappij. In het afgelopen jaar was Fields of Wonder zichtbaar in Leiderdorp met de felle neonkussens in de vijver aan de Laan van Berendrecht en met een tableau van kleurrijke vlaggen tijdens ‘Leiderdorp laat je zien, laat je horen!’ Ontworpen door het team van kunstenaars en met hulp van vluchtelingen gemaakt.


Doel

In de komende vier seizoenen is Fields of Wonderactief in het park De Houtkamp, met onder meer repetities en culturele interventies. Het park is gekozen als locatie om juist mensen te kunnen bereiken die niet vaak met cultuur in aanraking komen, maar er wel voor open staan om de cohesie en leefbaarheid in hun buurt, wijk of woonplaats te vergroten. Doel van The Four Reasons is de deelnemers ervan bewust te maken dat zij medeverantwoordelijk zijn voor wat er in hun leefomgeving gebeurt. Zo ontstaat er het blijvende besef dat ook zij een verschil kunnen maken en een plezierige, sociale omgeving kunnen creëren. Om dit doel te bereiken is er een nauwe samenwerking met buurthuizen en wijkbewoners, zorginstellingen, scholen, de cultuursector, de universiteit en andere wetenschappelijke instellingen. 

Het motto van Fields of Wonder is: ‘Met de kracht van verwondering bereiken we iedereen, want die kracht kent geen grenzen’. Kom het zelf ervaren en laat je verwonderen!


Programma

De eerste theatrale wandelingen van dit jaar zijn op vrijdag 28 april om 18.00 en 20.00 uur en zaterdag 29 april om 20.00 en 21.00 uur. Het vertrekpunt is het Milieu Educatief Centrum aan de Van Diepingenlaan 110e (gebouw De Sterrentuin). Elke wandeling duurt ongeveer een uur. De entree is 10 euro per persoon. Reserveren kan via veldenvanverwondering@gmail.com/

De organisatoren zorgen ervoor dat omwonenden zo min mogelijk hinder ondervinden van de theatrale wandelingen en dat de voorstelling geen schadelijke gevolgen hebben voor de natuur. Bezoekers wordt aangeraden goede schoenen aan te trekken en een warme jas mee te nemen, want het kan ‘s avonds toch nog wat fris zijn. De wandeling is ook geschikt voor rollators.

Uit de krant