Margareth Hillebrandt. | Foto: PR
Margareth Hillebrandt. | Foto: PR Foto: PR

Margareth Hillebrandt uit Leiderdorp winnaar NRC Zomerschrijfwedstrijd

Cultuur

Het verhaal dat de Leiderdorpse schrijfster Margareth Hillebrandt instuurde voor de NRC Zomerschrijfwedstrijd werd uitverkoren als één van de vijf winnaars.

De winnende inzendingen worden gepubliceerd in het landelijke dagblad. ‘Terrasperikelen’ van Hillebrandt beet daarbij het spits af en stond in de krant van dinsdag 26 juli. 

De Achterpagina van het NRC daagde lezers eind mei uit om een kort verhaal van maximaal 600 woorden te schrijven rond het thema ‘hoe heet kan een zomer zijn’. In totaal waren er maar liefst 433 inzendingen. En die overtroffen de verwachtingen, zo schreef juryvoorzitter Michel Krielaars. “De jury was aangenaam getroffen doordat de meeste auteurs echte scènes hadden geschreven wat het literaire karakters benadrukte.” Dat gold ook voor het verhaal van Hillebrandt, die op humoristische wijze een pijnlijke scène op het terras van een strandtent beschrijft.

Margareth Hillebrandt heeft al eerder een aantal korte verhalen gepubliceerd en vier romans waaronder ‘Dames op de Herengracht’ uit 2020, dat zich afspeelt in Leiden, en haar nieuwste: ‘Onder jouw huid’ dat speelt in een fictief dorp in het Groene Hart.   

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant