Logo leiderdorpsweekblad.nl
<p>De expositie bood niet alleen gelegenheid om kunst te bekijken maar ook om elkaar te ontmoeten.</p>

De expositie bood niet alleen gelegenheid om kunst te bekijken maar ook om elkaar te ontmoeten.

(Foto: Corrie van der Laan)

160 werken van 80 amateurkunstenaars te zien in gemeentehuis

  Cultuur

Schilderijen in olieverf, acryl en aquarel, keramiek, weefkunst, foto’s, naaldschilderwerken, pentekeningen, borduurwerken, ruimtelijk werk. De variatie aan kunstwerken die vandaag en morgen tentoongesteld worden in het atrium van het Leiderdorpse gemeentehuis is enorm. 

De Kunstkring Leiderdorp organiseert dit weekend voor de dertiende maal een grote expositie voor amateurkunstenaars uit Leiderdorp en omgeving. Net als voorgaande keren kostte het geen enkele moeite om mensen te vinden die graag aan het grote publiek willen tonen wat ze gemaakt hebben, vertelde voorzitter Ellen Cazemier. “We hebben plek voor tachtig kunstenaar die ieder twee werken mogen inbrengen en de intekenlijst was binnen drie dagen vol.” 

Een derde van de exposanten is lid van de Kunstkring, de rest komt van buiten. Dit keer zijn er veel amateurkunstenaars bij die nog niet eerder hebben meegedaan aan de tweejaarlijkse expositie. De jongste van de exposanten is 15 jaar, de oudste 90. 

De expositie werd geopend door de nieuwe wethouder van cultuur, Herman Romeijn (LPL). Die meteen enthousiast beloofde dat wat hem betreft de tentoonstelling wel ieder jaar gehouden mag worden in het gemeentehuis. “Ik hoop dat veel Leiderdorpers hier heen komen om te genieten van de expositie, elkaar te ontmoeten en het verhaal achter de kunstwerken te horen”, aldus de wethouder. 

De 13e Amateur Kunstenaars Expositie is vandaag nog geopend tot 17.00 uur en morgen, zondag 22 mei, van 11.00 tot 16.30 uur. 

Meer berichten