Logo leiderdorpsweekblad.nl
Dit werk van Carla Rump is een van de beelden die deze zomer te zien is in de Leiderdorpse Heemtuin.
Dit werk van Carla Rump is een van de beelden die deze zomer te zien is in de Leiderdorpse Heemtuin. (Foto: PR)

Weer beelden in de Heemtuin

  Cultuur

Wethouder Herman Romeijn opent op zaterdagmiddag 14 mei om 3 uur de nieuwe beeldententoonstelling in de Heemtuin in het Leiderdorpse park De Houtkamp. 

Stichting Kunst in de Heemtuin heeft dit jaar weer een uitgebreide tentoonstelling georganiseerd, nadat in 2020 slechts kort een klein aantal beelden te zien was in de Heemtuin en afgelopen jaar helemaal geen. De organisatie heeft dit jaar twaalf kunstenaars gevraagd om hun beelden te plaatsen in de periode mei tot en met oktober 2022. Zo kunnen kunstliefhebbers het hele seizoen genieten van bijzondere, ontroerende en tot nadenken stemmende beelden in de Heemtuin.

 

Kunstenaars

Er staan werken van nieuw jong talent, van kunstenaars uit de regio en van oude bekenden die al eerder hun werk toonden in de Heemtuin. De deelnemende kunstenaars zijn: Kiek Bangert, Fleur van den Berg, Bart Ensing, Jeannette Ephraïm, Mary Geradts, Esther Hoogendijk, Karl Karlas, Esther Koeman, Meike Legêne, Anne Maryken, Carla Rump en Patrick Visser.


Rondleiding

De officiële openingshandeling van de tentoonstelling vindt zaterdag 14 mei om 15.00 uur plaats bij de hoofdingang van de Heemtuin aan de Van Diepeningenlaan. Aansluitend is er een rondleiding langs de beelden. Dan zijn ook bijna alle kunstenaars aanwezig om een toelichting te geven op hun werk. Dat maakt de rondleidingen zeer informatief en geeft de unieke mogelijkheid om het verhaal achter het beeld te horen van de kunstenaar zelf. De opening wordt afgesloten met een hapje en drankje. De rondleidingen zijn kosteloos, wel graag vooraf opgeven via info@kunstindeheemtuin.nl..

Tentoonstelling

De tentoonstelling is tot stand gekomen in samenwerking met Stichting Kunst en Cultuurbevordering Nederland, een stichting die met name jonge kunstenaars steunt, en met steun van de gemeente Leiderdorp en het Prins Bernhard Cultuurfonds. De tentoonstelling is tot eind oktober te bezichtigen, maandag tot vrijdag van 8.00 tot 16.45 uur en in het weekend van 15.00 tot 16.45 uur. Meer informatie is te vinden op www.kunstindeheemtuin.nl.


Meer berichten