Tha Radicalz stralend op het podium in Duitsland. | Foto: pr
Tha Radicalz stralend op het podium in Duitsland. | Foto: pr Foto: pr

Tha Radicalz derde van Europa

Algemeen

Twee van de vier demoteams van dansschool Rode Sneakerz hebben in het weekend van 19 tot en met 21 mei meegedaan aan het Europees Kampioenschap Streetdance/Hiphop in Duitsland. En met een grandioos resultaat.

The Kickz en Tha Radicalz streden met meer dan 230 teams in verschillende leeftijdscategorieën en niveaus om de Europese titel. Het team The Rodeoz had zich ook geplaatst, maar doordat veel meiden met hun eindexamen bezig zijn moesten ze deze kans helaas laten schieten.

Finaleplaats

De ontlading was vrijdag 19 mei groot bij de 12 meiden, coach Valerie van Leeuwen en supporters van Tha Radicalz toen het team direct door mocht naar de finale op zondag. The Kickz moesten zich zaterdag nog een keer opladen voor een herkansing.

Ze hebben alles gegeven, maar gingen helaas niet door naar de finale.

Na een ontspannen zaterdag voor Tha Radicalz was het zondagmiddag eindelijk zover! De meiden waren als laatste aan de beurt in de categorie Intermediate Under 16. Het op één na hoogste niveau. Ze knalden van het podium en dat werd beloond met een prachtige derde plek.

Zelf de teams zelf ook eens in actie zien? Op 24 juni vinden de eindshows van de gehele dansschool plaats in de Stadsgehoorzaal in Leiden. Op die dag zijn vier shows te zien. 1,5 tm 6 jaar, 8 t/m 10 jaar, 11 t/m 15 jaar en 15+/volwassen groepen.

Uit de krant