Een autoverzekering in Leiderdorp is gemiddeld 27 procent goedkoper dan in de rest van het land. Lees hier hoe dat zit.
Een autoverzekering in Leiderdorp is gemiddeld 27 procent goedkoper dan in de rest van het land. Lees hier hoe dat zit.

Autoverzekering in Leiderdorp wel 27% goedkoper dan gemiddeld

Algemeen Ingezonden mededeling

Inwoners van Leiderdorp betalen flink minder voor hun autoverzekering dan gemiddeld in Nederland. In Leiderdorp zijn autoverzekeringen maar liefst 27 procent goedkoper. Dat blijkt uit onderzoek van de financiële vergelijkingssite Geld.nl. In 2022 betaalden inwoners van Leiderdorp gemiddeld 54,36 euro per maand voor hun autoverzekering. De gemiddelde Nederlander betaalde 74,75 euro per maand. Op jaarbasis is een Leiderdorper dus bijna 245 euro goedkoper uit.

Lage criminaliteit in Leiderdorp

Dat de premie in Leiderdorp zoveel lager ligt, komt voornamelijk doordat er relatief weinig criminaliteit rondom auto’s plaatsvindt, legt Amanda Bulthuis, expert geld & verzekeringen bij Geld.nl uit. “Volgens het CBS werden in Leiderdorp vijf auto’s gestolen in 2021 en zestig auto’s beschadigd door vandalisme. Dat is ruim minder dan het landelijk gemiddelde van 15 diefstallen en 82 vandalismegevallen per gemeente in dat jaar. Autoverzekeraars vertalen dat in een lagere premie voor Leiderdorpers.”

Tip! Een goedkope autoverzekering afsluiten in Leiderdorp? De premieverschillen tussen de verzekeraars zijn groot. Door je autoverzekering te vergelijken en één van de goedkoopste autoverzekeringen voor je situatie te kiezen, bespaar je al snel honderden euro’s per jaar.

Uit de krant