Logo leiderdorpsweekblad.nl
<p>Kenneth Felter zweept de spinners op. Tweede van links werkt Atie Breugem zich in het zweet.</p>

Kenneth Felter zweept de spinners op. Tweede van links werkt Atie Breugem zich in het zweet.

(Foto: Corrie van der Laan)

Spinning Marathon bij Easy Active voor Alpe d’HuZes levert € 600 op

“Nog 6 minuten, houden we dat vol? Go, go, go!” Kenneth Felter zweept deelnemers aan de spinningtraining op om zich in het zweet te werken.

Tekst en foto: Corrie van der Laan

En dat doen ze met zelfs nog meer enthousiasme dan gewoonlijk. Want dit keer is het voor het goede doel. Ze doen mee aan de Spinning Marathon ten bate van Alpe d’HuZes die zaterdagochtend 21 mei werd georganiseerd bij sportschool Easy Active in het Leiderdorpse sportpark De Bloemerd. Het was een initiatief van Leiderdorpers Atie van Breugem en Henry Broekhuis, die op donderdag 2 juni meedoen aan de Alpe d’HuZes en driemaal de Alpe d’Huez gaan beklimmen. 

Bij de meeste mensen is het waarschijnlijk wel bekend: de Alpe d’HuZes wordt ieder jaar (met uitzondering van de afgelopen twee coronajaren) georganiseerd om geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker en voor verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met kanker. Op één dag beklimmen 5.000 deelnemers fietsend, hardlopend, of wandelend maximaal zes keer de Alpe d’Huez, onder het motto ‘opgeven is geen optie’. De deelnemers laten zich sponsoren en zamelen zelf geld in met diverse acties.  

Atie en Henry doen al voor de vijfde keer mee. De eerste twee keer gingen ze hardlopend en wandelend naar boven, in 2018 en 2019 pakten ze de fiets. Ze hebben voor de editie van 2022 al aardig wat geld bij elkaar gesprokkeld, via onder meer oliebollenverkoop in december, verkoop van spullen op de 5 mei vrijmarkt in Oegstgeest en sponsoring door familie, vrienden en bekenden. De Spinning Marathon, twaalf dagen voor de Alpe d’Huzes, was hun laatste fundraisingactiviteit voor deze editie. 

Kenneth en Anita Felter van Easy Active werkten graag mee om de Spinning Marathon mogelijk te maken. Stagiair Mike van de sportschool zette zich in voor de organisatie en de lokale Lidl en Hoogvliet supermarkt ondersteunden de actie door het doneren van fruit, broodjes en krentenbollen. 


Drie lessen van 50 minuten

Zo’n veertig leden van Easy Active deden mee en betaalden ieder minimaal 5 euro. Tussen half 10 en half 1 werden drie spinning lessen van ieder 50 minuten afgewerkt. Atie en Henry fietsten zelf natuurlijk mee. Atie had na de tweede les maar kort tijd om uitleg over de actie te geven want ze deed ook mee aan de derde les. “Een goede training voor 2 juni.” Zij en Henry gaan komend weekend al richting de Alpe d’Huez want ze maken sinds 2018 deel uit van het team vrijwilligers dat het benefietevenement organiseert. 

De Spinning Martathon leverde 308 euro op, een bedrag dat door Easy Active, Kenneth en Anita Felter werd aangevuld tot 600 euro. Maar meer geld voor het goede doel blijft natuurlijk altijd welkom. Wie Atie en Henry wil sponsoren, kan dat doen via https://www.opgevenisgeenoptie.nl/fundraiser/atiebreugem of https://www.opgevenisgeenoptie.nl/fundraiser/henrybroekhuis

Meer berichten