Willem Joosten, geheel links op de foto, was vorige week vrijdag nog vice-voorzitter van het centraal stembureau tijdens de openbare zitting waarop de kandidatenlijsten voor de gemeenteraadsverkiezingen werden vastgesteld.
Willem Joosten, geheel links op de foto, was vorige week vrijdag nog vice-voorzitter van het centraal stembureau tijdens de openbare zitting waarop de kandidatenlijsten voor de gemeenteraadsverkiezingen werden vastgesteld. Foto: Corrie van der Laan

Willem Joosten stapt uit centraal stembureau

Algemeen Verkiezingen

Willem Joosten heeft bij nader inzien besloten toch geen deel uit te maken van het centraal stembureau van de gemeente Leiderdorp. Dat vanwege de mogelijke discussie of deze functie verenigbaar is met zijn wethouderschap.

Willem Joosten is momenteel wethouder voor de VVD en was daarvoor twaalf jaar lid van de Leiderdorpse gemeenteraad. Het college van burgemeester en wethouders droeg hem voor als vicevoorzitter van het centraal stembureau op basis van zijn ervaring en integriteit. Joosten had al eerder bekend gemaakt dat hij na de verkiezingen niet terugkeert in de politiek. Als lid van het centraal stembureau, benoemd voor 4 jaar, wilde Joosten nog een bijdrage leveren aan de Leiderdorpse samenleving.

Tot de taken van het centraal stembureau behoort het controleren van de geldigheid van de kandidatenlijsten, de nummering van de lijsten en het vaststellen van de verkiezingsuitslag. Het centraal stembureau bestaat altijd uit vijf personen, waaronder de burgemeester die de voorzitter is. Wie Willem Joosten opvolgt, bepaalt het college van B en W komende dinsdag. 

Uit de krant