Logo leiderdorpsweekblad.nl
<p>In Leiderdorp staan inzamelzuilen bij Foto Filippo in Winkelhof en in de entreehal van het Alrijne Ziekenhuis.&nbsp;</p>

In Leiderdorp staan inzamelzuilen bij Foto Filippo in Winkelhof en in de entreehal van het Alrijne Ziekenhuis. 

(Foto: WH)
Maatschappelijk

Lions zamelen vreemd en oud geld in voor oogoperaties in de derde wereld

Veel mensen hebben vreemde valuta en oud geld in de keukenla liggen en weten niet goed wat er mee te doen. De Nederlandse Lionsclubs zamelen dat geld in en gebruiken het om oogoperaties in derde wereldlanden mogelijk te maken voor arme mensen. Ook in Leiderdorp kan vreemd en oud geld nu ingeleverd worden. 

De Lions zijn via hun netwerk in staat om munten en papiergeld uit de hele wereld om te zetten in euro’s. Elke 10 euro van de actie wordt door stichting Wilde Ganzen verhoogd tot 15 euro. 

De besteding gaat volgens het ‘Robin Hood’ principe: rijken betalen voor armen. Een eenvoudige staaroperatie in arme derde wereldlanden kost 30 euro. Een oogkliniek aldaar vraagt rijke blinden 45 euro voor een operatie. De kliniek houdt daar 15 euro aan over. Met een bijdrage de Lions van 15 euro heeft de kliniek weer 30 euro om een arme blinde gratis te opereren. Jaarlijks brengen de Lions ruim 150.000 euro bijeen, goed voor ruim 10.000 oogoperaties. 

In Leiderdorp staat een verzamelzuil bij fotozaak Filippo in winkelcentrum Winkelhof. Ook staat er één in de entreehal van het Alrijne Ziekenhuis Leiderdorp. Als het voor iemand ondoenlijk is het geld in een verzamelzuil te doen, kan nummer 06 54715143 gebeld worden en wordt een oplossing gevonden.

Bekijk ook de indrukwekkende filmpjes over oogkampen in de Himalaya op www.vreemdenoudgeld.nl.

Meer berichten