Logo leiderdorpsweekblad.nl
Foto: Cor de Mooy
Verkiezingen

Advies-kandidatenlijst D66 ‘mix van ervaring en nieuwe gezichten’

D66 Leiderdorp heeft vorige week haar advies-kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 gepresenteerd. 

Lijsttrekker Jeroen Hendriks: “Ik ben erg trots op de lijst. Het is een mooie mix van ervaring en nieuwe gezichten. Een team dat staat te popelen om te werken aan ons groene dorp in een sterke regio. Ik heb erg veel zin om met deze toppers de campagne in te gaan”.

Hendriks is al eerder verkozen als lijsttrekker. Op 2 staat het huidige raadslid Prachee Brandenburg-Kulkarni. Hoogste nieuwkomer op de lijst is Mieke van Ulden op nummer 3. Mieke draait sinds een aantal maanden mee als burgerraadslid in de fractie. Nummer 4, Joey van Boxsel, is een oude bekende; hij zat in de periode 2014-2018 ook al namens D66 in de raad. Hester Barendse-Wijmenga, nummer 5 op de lijst, is sinds drie jaar burgerraadslid. De top 10 bestaat verder uit Rob Visser (6), Jeroen van Houwelingen (7), Nelly van de Zande (8), Ed Grootaarts (9) en Willem Kikkert (10). 

De kandidaten van D66 Leiderdorp presenteren zich tussen 16 en 23 november presenteren aan de leden van D66 Leiderdorp. Van 15 tot en met 28 november kunnen de leden stemmen over de definitieve kandidatenlijst. Op 1 december wordt de definitieve kandidatenlijst gepresenteerd.

Meer berichten