Logo leiderdorpsweekblad.nl
<p>Esther Verlind overhandigt het succesverhalenboekje aan wethouder Daan Binnendijk.</p>

Esther Verlind overhandigt het succesverhalenboekje aan wethouder Daan Binnendijk.

(Foto: J.P.Kranenburg)
Welzijn

Incluzio brengt boekje met 15 succesverhalen uit

Rogier (20) kreeg met hulp van jongerenwerker Mimoun en sociaal werker Pieter zijn leven weer op de rit nadat hij in een flinke dip én diep in de schulden kwam. Esther, moeder van 5 kinderen, kon met ondersteuning van de vitaliteitscoaches van Incluzio sportmogelijkheden voor haar autistische zoon opzetten. Een Leiderdorper die na zijn pensioen somber en ziek werd, klopte aan bij Incluzio en heeft nu weer een doel om zijn bed voor uit te komen: hij kon vrijwilligerswerk gaan doen bij de welzijnsorganisatie en is drie dagen per week klusjesman.

Het zijn, in een notendop, drie van de verhalen die staan in een boekje dat Incluzio Leiderdorp dinsdag 11 mei presenteerde. Wethouder Daan Binnendijk van Welzijn kreeg het eerste exemplaar van ‘Succesverhalen uit Leiderdorp’ uit handen van Esther Verlind, die zelf centraal staat in het eerste verhaal.

“Ons doel is om mensen zo goed mogelijk te activeren en te zorgen dat ze weer plezier krijgen in het leven”, legde Incluzio activeringscoach Lizzie van Veen uit voor de overhandiging. “In de ruim twee jaar dat we in Leiderdorp actief zijn, zijn er veel meer succesverhalen te melden, maar dit zijn de mooiste.” “Het boekje is niet af, er komen steeds meer succesverhalen bij”, vulde haar collega Joyce Thissen aan. “Dit is pas het eerste boekje, er komen er zeker nog meer.”

Incluzio hoopt dat de verhalen Leiderdorpers inspireren om hun eigen doelen in het leven te behalen. Daarnaast is het boekje bedoeld “voor iedereen die blij wordt van het lezen van verhalen van mensen die, ondanks tegenslagen in hun leven, er weer een positieve draai aan weten te geven”, zo schrijft de welzijnsorganisatie in de aankondiging.

Wethouder Binnendijk noemde het boekje “echt een aanrader”. “Inspirerend voor wie hulp nodig heeft maar ook voor wie denkt ‘Ik kan misschien wel hulp bieden’.”


Meer berichten