Logo leiderdorpsweekblad.nl
Lisette van der Ploeg sluit de  herdenking af met haar lied 'Visit Heaven'. |
Lisette van der Ploeg sluit de herdenking af met haar lied 'Visit Heaven'. | (Foto: J.P.Kranenburg)
Herdenken

Stijlvolle Dodenherdenking

Woensdagavond 4 mei werden bij het oorlogsmonument op de Leiderdorpse begraafplaats de doden herdacht die in de Tweede Wereldoorlog zijn gevallen en de slachtoffers van alle oorlogen en conflicten daarna.

Het werd een vanwege corona besloten maar stijlvolle bijeenkomst. Frederique Schmeitz en Julia van der Heijden van groep 8 van de Koningin Julianaschool lazen zelfgemaakt gedichten voor en burgemeester Laila Driessen hield een speech (zie het artikel ‘Burgemeester Driessen roept op tot bezinning’). Nadat trompettist Denise Blauw van Tamerco het taptoesignaal blies werd twee minuten stilte in acht genomen. Vervolgens werden kransen gelegd door Driessen namens het college van B en W, GroenLinks raadslid Marlies ter Beek namens de gemeenteraad, Hans Kruidenberg namens de Oranjevereniging en door vertegenwoordigers van de Politie Leiden Noord, de Leiderdorpse brandweer, scouting Van der Does Liethorp, het Korps Mariniers en de Bond van Wapenbroeders. De bijeenkomst werd afgesloten door de Leiderdorpse zangeres Lisette van der Ploeg (16) die haar eigen geschreven nummer ‘Visit Heaven’ vertolkte.

De lokale omroep Unity.NU zond de hele herdenking live uit, zodat alle Leiderdorpers konden meekijken. Voor wie de uitzending heeft gemist: deze is vanaf vanavond terug te zien via de website Unity.NU.

Meer berichten