Logo leiderdorpsweekblad.nl
<p>V.l.n.r. voorzitter Hans Kruidenberg van de Oranjevereniging, presentator Rudo Slappendel, burgemeester Laila Driessen.&nbsp;</p>

V.l.n.r. voorzitter Hans Kruidenberg van de Oranjevereniging, presentator Rudo Slappendel, burgemeester Laila Driessen. 

(Foto: Corrie van der Laan)
Oranjefeesten

Zeer gevarieerde Koningsdag online

De Oranjevereniging heeft in Leiderdorp ondanks alle coronabeperkingen gezorgd voor een Koningsdagprogramma dat klonk als een klok. Heel Leiderdorp kon van 9 uur ‘s ochtends tot 3 uur ‘s middags genieten van een live tv-show, uitgezonden vanuit het gemeentehuis via Unity.NU.

Eigenlijk was het jammer dat het weer dinsdag zo mooi was; dat heeft ongetwijfeld de kijkcijfers gedrukt. Terwijl het door Rudeboy Media geproduceerde programma meer dan de moeite waard was.

De aftrap werd om 9 uur ‘s ochtends gegeven door voorzitter Hans Kruidenberg van de Oranjevereniging, burgemeester Laila Driessen en presentator Rudo Slappendel, die werden ingeleid door een optreden van de Leiderdorpse show- en marchingband Tamarco. Daarna volgde een gevarieerd programma met live-interviews, vooraf opgenomen optredens van dansgroepen en muzikanten en filmpjes van schoolkinderen die aubadeliedjes zongen. Ook trok een cameraploeg van Unity het dorp in om oranjegebak uit te delen en kijkers konden foto’s en filmpjes inzenden van hoe zij Koningsdag vierden. Het middagprogramma werd afgesloten met een muzikale bingo. ‘s Avonds was er een toegift in de vorm van een pubquiz, verzorgd door de Vrienden van het Oude Dorp.

Meer berichten