Logo leiderdorpsweekblad.nl
<p>Sarah-Roos van der Rijst van de Leiderdorpse basisschool De Leeuwerik las voor uit &#39;Het Piranha Complot&#39; van Jozua Douglas.&nbsp;</p>

Sarah-Roos van der Rijst van de Leiderdorpse basisschool De Leeuwerik las voor uit 'Het Piranha Complot' van Jozua Douglas. 

(Foto: PR)
onderwijs

Sarah-Roos en Eliza naar kwartfinale De Nationale Voorleeswedstrijd

Sarah-Roos van der Rijst van Katholieke Daltonschool De Leeuwerik uit Leiderdorp en Eliza Tekcan van de Eerste Leidse Schoolvereniging hebben op woensdag 17 februari de Leidse voorronde van De Nationale Voorleeswedstrijd gewonnen.

De wedstrijd vond coronaproof plaats via een online verbinding. Sarah-Roos en Eliza gaan binnenkort Leiden/Leidendorp vertegenwoordigen in de regionale finale. En misschien wordt een van hen wel De Nationale Voorleeskampioen 2021!

Veertien voorleeskampioenen van scholen uit Leiden en Leiderdorp namen om de beurt plaats in de digitale ‘voorleesstoel’. Floris, Sarah-Roos, Isabella, Meike, Jan, Ilse, Fien, Farah, Olivia, Éowyn, Eliza, Senna-Yulia, Fatima-Zahra en Khalil hadden zich goed voorbereid en lazen alle veertien mooi voor.

Veel voorlezers werden aangemoedigd door hun klasgenoten en leerkracht, maar ook ouders en andere familie luisterden via een link naar de online wedstrijd mee.


Prettig leestempo

De jury bepaalde uiteindelijk dat Eliza en Sarah-Roos een plek verdienen in de kwartfinale. Eliza las een fragment voor uit het boek Dagboek van een muts van Rachel Renee Russel. Sarah-Roos koos voor een fragment uit het boek Het Piranha Complot van Jozua Douglas. De jury vond dat Sarah-Roos en Eliza in een heel prettig leestempo voorlazen, duidelijk articuleerden en dat zij beiden de emoties uit het boek goed konden overbrengen op het publiek.

De deskundige jury bestond uit kinderboekenschrijver en -illustrator Loes Riphagen, Marissa Verbeek van JES Rijnland en Merit van Wageningen van Jeugdboekhandel Silvester.


Meer berichten