Logo leiderdorpsweekblad.nl
Sporthal De Bloemerd in het gelijknamige Leiderdorpse sport- en recreatiepark.
Sporthal De Bloemerd in het gelijknamige Leiderdorpse sport- en recreatiepark. (Foto: J.P. Kranenburg)
corona

Sporthal De Bloemerd wordt priklocatie

Sporthal De Bloemerd wordt een ‘priklocatie’. Het Leiderdorpse college van burgemeester en wethouders heeft op 10 februari besloten daar haar medewerking aan te geven. Het is de bedoeling dat De Bloemerd vanaf maart tot in ieder geval 1 september dit jaar gereserveerd voor het geven van vaccinaties tegen het coronavirus.

Momenteel vinden gesprekken plaats met alle betrokken partijen. Zodra deze gesprekken zijn afgerond, kan de GGD Hollands Midden starten met de inrichting van De Bloemerd als vaccinatielocatie. De exacte openingsdatum is afhankelijk van de levering van het vaccin maar wordt waarschijnlijk begin maart.

De sporthal in sportpark De Bloemerd is uitgekozen omdat het één van de weinige locaties in Leiderdorp is die voldoet aan de eisen. De Bloemerd is toegankelijk voor mensen in een rolstoel en goed bereikbaar, zowel met de fiets als met de auto. Er is voldoende parkeerruimte. Ook kan aan alle coronamaatregelen worden voldaan, zoals bijvoorbeeld een gescheiden in- en uitgang.


Vaccineren alleen op afspraak

Omdat het vaccineren alleen op afspraak gebeurt, wordt voorkomen dat te veel mensen zich tegelijk melden bij de sporthal. Ook blijft het aantal verkeersbewegingen op deze manier beperkt.

In totaal komen er in de regio Hollands Midden vooralsnog zeven vaccinatielocaties van de GGD om zoveel mogelijk inwoners zo dicht mogelijk bij huis te bereiken.


Probleem voor binnensportverenigingen

Het gebruik van De Bloemerd als vaccinatielocatie betekent wel dat sportverenigingen zeker tot 1 september geen gebruik kunnen maken van de sporthal. Nu kan er momenteel toch niet binnen worden gesport, maar ook wanneer de lockdown zover wordt versoepeld dat zaalsporten weer mogelijk zijn, kan dat dus niet in De Bloemerd. Wat een probleem geeft voor de Leiderdorpse binnensportverenigingen, zo meldt volleybalvereniging Leython DC in een brief aan de leden. Er wordt momenteel naarstig gezocht naar alternatieven om straks de trainingsschema’s toch rond te krijgen.

Meer berichten