Logo leiderdorpsweekblad.nl
Foto: Shutterstock
corona

Daling aantal nieuwe coronabesmettingen stagneert in Leiderdorp

Na vier weken van dalende cijfers is het aantal nieuwe coronabesmettingen in Leiderdorp afgelopen week nagenoeg gelijk gebleven. 40 Leiderdorpers kregen in week 3 - van maandag 18 tot en met zondag 24 januari - een positief testresultaat, wat drie meer is dan in week 2.

Eén Leiderdorper moest vanwege covid-19 in het ziekenhuis worden opgenomen en één Leiderdorper is aan de ziekte overleden. Vanaf het begin van de pandemie zijn in Leiderdorp 1380 besmettingen geregistreerd en zijn er 32 Leiderdorpers met corona in het ziekenhuis opgenomen (geweest). De ziekte heeft in Leiderdorp 19 dodelijke slachtoffers geëist. Waarbij aangetekend moet worden dat dit alleen de overledenen zijn die positief getest waren op corona, het werkelijke aantal doden ligt hoger.

Over de hele Leidse regio bekeken, is een kleine toename van het aantal nieuwe besmettingen te zien (277 / +15) al zijn de verschillen tussen de gemeenten groot. Leiden had vorige week 168 coronagevallen, 39 meer dan een week eerder. Zoeterwoude telde 25 nieuwe besmettingen, een ruime verdubbeling van de 12 uit week 2. In Voorschoten, dat vorige week een piekje had, nam het aantal nieuwe coronagevallen juist sterk af, van 57 in week 2 naar 22 in week 3. Oegstgeest zag een lichte daling (22 / -5).

Bekeken over de hele gezondheidsregio Hollands Midden - de Leidse-, Alhpense- en Goudse regio plus de Duin- en Bollentreek - daalde het aantal positief geteste inwoners met 13 procent (1460 / -219).

Meer berichten