Wethouder leest duurzaam voor
Logo leiderdorpsweekblad.nl
Wethouder Rik van Woudenberg heeft de volledige aandacht van de groep 5-ers. | Foto: J.P. Kranenburg
Wethouder Rik van Woudenberg heeft de volledige aandacht van de groep 5-ers. | Foto: J.P. Kranenburg (Foto: J.P.Kranenburg)

Wethouder leest duurzaam voor

De kinderboekenweek duurde tot en met 11 oktober, de Leiderdorpse GOED-week, waarin aandacht wordt gevraagd voor duurzaamheid, ging officieel van start op 10 oktober. Duurzaamheids- en onderwijswethouder Rik van Woudenberg combineerde die twee themaweken door op vrijdag 9 oktober in groep 3, 4 en 5 van de Willem de Zwijgerschool verhalen voor te lezen met een focus op duurzaamheid.

In groep 5 koos hij voor een verhaal op rijm over Feline, een meisje dat haar overtollige kleding een tweede leven geeft door met schaar, naald en draad oud om te zetten in nieuw. Van Woudenberg, vader van twee jonge kinderen, is een geoefend voorlezer en de kinderen hingen aan zijn lippen.

Met hergebruik van kleding zijn de 8- en 9-jarigen van groep 5 wel bekend, zo bleek. Alle vingers gingen omhoog bij de vraag of ze wel eens kleding droegen die ze doorgeschoven kregen van anderen. En kleding die hen te klein is, gaat weer naar jongere broertjes of zusjes, neefjes of nichtjes of buurkinderen. Komt het moment dat de kleding echt te oud is, dan is er nog altijd de kledingcontainer.

Wat dat betreft kon Van Woudenberg de kinderen weinig nieuws leren. Wel wilden ze graag weten hoe het is om wethouder te zijn en wat je zoal doet in die baan. Om dat uit te leggen, komt Van Woudenberg nog eens terug, zo beloofde hij.

Meer berichten