Een actieve rol was weggelegd voor RCL spits Yara Haasnoot. Ze scoorde vanaf ruim 35 meter de tweede treffer voor RCL en kreeg zelfs meer mogelijkheden om de score te vergroten. Deze actie leverde echter niet het gewenste resultaat op. Foto: Gert Jan van Heyningen

RCL overklast Hercules

Algemeen

De RCL-vrouwen wonnen op eigen veld de tweede wedstrijd in de poulefase van de KNVB-beker. Tegen eersteklasser Hercules uit Utrecht werd het, na een 0-0 stand met rust, 2-0 voor de thuisploeg.

Door: Gert Jan van Heyningen

De doelpunten werden gescoord door Eline Blaauw en Yara Haasnoot. Een dik verdiende overwinning waarbij spelvreugde en creativiteit de allesbeslissende factor was.

Beide ploegen moesten winnen om komende zaterdag het beslissende duel te spelen. RCL opende sterk met mogelijkheden voor Yara Haasnoot, Manon Heiliegers en Laura Sterre Aalmans. Ook Hercules speelde op de aanval waardoor het tempo hoog was en de toeschouwers werden getrakteerd op een boeiende en attractieve wedstrijd was. Ondanks de vele mogelijkheden was de belangrijkste drijfveer de controle van het middenveld en dat deden de rood-witten met verve.

Beauty

In de tweede helft sloeg RCL genadeloos toe. De Leiderdorpsen toonden creativiteit en vonden elkaar met speels gemak. In de 52e minuut kwam de Racing op voorsprong. Yara Haasnoot maakte meters op links en gaf vervolgens een sublieme pass op de inkomende Eline Blaauw die heel keurig en beheerst RCL op voorsprong bracht. Vijf minuten later werd het 2-0. Yara Haasnoot pikte het leer op van Susanne Hoogenboom en schoot van ruim 35 meter met een fraaie curve raak. Een schitterend doelpunt en de bezegeling van een partij goed voetbal op niveau. De eindstand had hoger kunnen zijn maar het lukte niet om meer afstand te nemen.

Spelvreugde

RCL coach John van der Meer was na afloop van het gewonnen duel blij met het resultaat en de hoge dosis spelvreugde die zijn meiden lieten zien. "De beleving van het spelletje voetbal komt iedere week op een hoger niveau en dat voelt echt goed", aldus Van der Meer. Hoewel de bekerstrijd in zijn visie niet zo belangrijk is blijft wedstrijden spelen belangrijk om in het juiste ritme te komen.

Komende zaterdag speelt RCL thuis op de Bloemerd tegen Topklasser SSS uit Klaaswaal. Aanvang van het beslissende KNVB bekerduel is 14.30 uur.